Tűzifával csapták be és még meg is lopták az idős férfit

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik egy időskorú sértettet csaptak be tűzifa vásárlás ürügyén és még meg is lopták.

Munkatársunktól

A vádirat szerint a vádlottak, akik ugyanilyen bűncselekményeket már korábban is elkövettek, elhatározták, hogy egy időskorú sértettnek tűzifát értékesítenek úgy, hogy a megállapodottnál jóval kevesebb fát adnak el.


A vádlottak 2015 júniusában megjelentek Hódmezővásárhelyen az egyik piacon, ahol a sértettnek tűzifát kínáltak eladásra. A fa megtekintése után a vádlottak egyike megállapodott a sértettel abban, hogy egy egész autónyi tűzifát vásárol. Egy zárt rakterű kisteherautóval megjelentek a sértett helybeli ingatlanánál, ahol a fa lepakolása során a méréshez nyitott tetejű, fekete színű műanyaghordót használtak. A hordók számlálását a vádlottak egyike végezte. Azt mondták, hogy ebben 90 kg fa van, miközben abba sokkal kevesebb fért bele. Ezután a sértett kifizette a 240 ezer forintos árat, ami alatt a vádlottak kifigyelték, hogy a pénzt honnan vette elő, majd az egyikük kicsalta a sértettet az udvarra, míg a másik két társa elterelték a házban lakó hozzátartozó figyelmét és eltulajdonítottak további 350 ezer forintot, amely a szekrényben, egy nyitott pénzkazettában volt.


Távozásuk után derült ki, hogy a kért mennyiség töredékét adták át a sértettnek, ami kevesebb, mint 50 ezer forint.


A járási ügyészség a vádlottakat a bűncselekmény felismerésére, vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével, illetőleg üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével vádolja. A vádlottak közül hárman jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltik. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!