A vásárhelyi önkormányzat szerint nem a parkolóból folyik be a víz - Ismét beázott a viharban a Kodály utcai lépcsőház

Szivattyúra kezdtek el gyűjteni az egyik vásárhelyi lépcsőház lakói. A nagy esőben ismét beázott a társasház, az önkormányzat munkatársai már tegnap hajnalban a helyszínen voltak.

Máté Gergely

– Fél 2-kor felébredtem, kimentem a kukákhoz, és láttam, hogy hömpölyög a víz hozzánk a Hunyadi utcáról. Évek óta ezt mondtam – jelentette ki a vásárhelyi Szentandrási Imre. Lépcsőházukról egy hónapja írtunk. A Kodály utcai férfi még pár óráig türelemmel várt. – Hat órakor gondoltam, hogy telefont ragadok, ilyen esetben az már nincs annyira korán – idézte fel. A lépcsőházba beszivárgott víz ekkor Szentandrási elmondása szerint húsz centi magasan lehetett. Az önkormányzat munkatársai 6 óra 24 perckor értek ki, hogy a kialakult helyzetet megvizsgálják. – Azt mondták, hogy hívjuk ki a tűzoltókat, de nem értettem, hogy minek. Akkor közölték velünk, hogy az önkormányzatnak nincs kisebb szivattyúja, amivel ezt a vizet ki lehetne merni. A lakóközösségünk egyébként is vesz egyet hamarosan, mert ez így már tarthatatlan – kommentálta a férfi.


A helyszíni szemlén, amelyen jelen volt a társasház közös képviselője is, megállapították, hogy a mélyen fekvő lépcsőháznál korábban egy folyóka volt, amely elvezette a becsapódó esőt. Ezt az önkormányzat tudomása szerint a lakók betemették. Szakembereik szerint nem a ház mögötti parkolóból befolyó víz okozza a beázást, mert a parkolónak van vízelvezetése – kaptuk a tájékoztatást a városházától.


– Az egyik munkás megpróbálta a lapátját az aknába bedugni, de megakadt, vagyis el van dugulva. Azt azóta senki sem takarította, amióta az egyik itt élő bácsi elhunyt, vele ketten takarítottuk a parkolót és az aknát is – mondta Szentandrási Imre. – Most elkezdték az aknát is pucolni, és épp takarítják a parkolót is. Miért kellett addig várni, míg megint beázik a lépcsőházunk? – sóhajtott fel. – Ennek ellenére a férfi, aki kijött, azt mondta, hogy az épület süllyesztett kialakítása miatt folyik be a víz. Ezzel nehéz lenne vitatkozni, de kapásból két másik olyan lépcsőházat is tudnék mondani, amelyiknél ugyanez a probléma – fogalmazott Szentandrási Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!