Nem hagyják annyiban: 747 aláírást gyűjtöttek a kishomokiak a tramtrain-megállóért

Hódmezővásárhely - Tovább harcolnak a kishomokiak azért, hogy a 2020-ra elkészülő tramtrain náluk is megálljon.

Munkatársunktól

A szoros menetidőre hivatkozva oda eredetileg nem terveztek megállót. Hogy mégis legyen, annak érdekében 2 hete aláírásgyűjtésbe kezdtek: 747-en csatlakoztak – mondta el Kisné Vörös Judit, a lakosok megbízottja. Közölte: csupán 3-4 lakó nem értett egyet velük. A folyamatosan fejlődő városrészben közel 700 család él.

A szignózott íveket – levél kíséretében – csütörtök délelőtt elvitték Budapestre, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.-hez, ahol Horn Gergelynek, a vasúti iroda vezetőjének adták át. Hétfőn Hegedűs Zoltán vásárhelyi alpolgármesternek is átadják ugyanezt a csomagot. A tramtrainhez kötődő hír, hogy Lázár János országgyűlési képviselő, Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai lakossági fórumon kijelentette: ha beválik, a Dr. Rapcsák András út és a Teleki utca felé lehetne bővíteni a villamosvasutat.

Utcafórumok

A tramtrain munkálataihoz kapcsolódóan az Ady Endre és a Bartók Béla utca kereszteződésénél tartottak utcafórumot pénteken 16 órakor Vásárhelyen. Az eseményen részt vett Hegedűs Zoltán alpolgármester. Ezt követően, ugyanebben a témában, hétfőn 16 órakor a Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 2. szám előtt lesz utcafórum, amelyen Cseri Tamás önkormányzati képviselő vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!