4 milliót kér a plagizálásért Mucsi Imre

4 millió forintot kér azért a 20 oldalért a Mucsi Imre, amit az ő könyvéből másoltak ki. A Földművelésügyi Minisztérium a kazah juhtenyésztésről készíttetett tanulmányt, melyben a vásárhelyi professzortól plagizáltak.

Munkatársunktól

A Földművelésügyi Minisztérium 40 millió forintért készíttetett tanulmányokat a magyar-kazah mezőgazdasági együttműködésről, amit a Törökszentmiklósi Mezőgazdasági Zrt. írt meg. Öt tanulmány készült: agrárlogisztika fejlesztési lehetőségei Kazahsztánban, a kazah juhtenyésztés, a húsmarha Kazahsztánban, az olajtartalmú növények termelése Kazahsztánban és a kazah talajművelés. Az egyik kötetben 20 oldalt a vásárhelyi Mucsi Imre könyvéből másoltak ki.


A professzor tegnap az RTL híradójának nyilatkozott és elmondta, számításai szerint 4 millió forintot kellene kapnia a 20 oldalért. Ha ezt megkapja, akkor nem tesz büntető feljelentést. Mucsi a héten küldi el levelét a Horváth László kazah tiszteletbeli konzul érdekeltségébe tartozó cégnek.


Egy ügyvéd szerint ez ügyben a megrendelő Földművelésügyi Minisztériumnak kellene feljelentést tennie. – A minisztériumnak a felmerülő jogi vita eldöntésére nincs hatásköre – reagált a híradónak a tárca.

Címkék#plágium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!