99 évig ingyen használ egy ingatlant Vásárhelyen a Hit Gyülekezete

Hódmezővásárhely – Bérbe adtak 99 évre egy ingatlant a Hit Gyülekezetének, megkezdik augusztusban a rucaöröm lehalászását, méltatták a gyermekvédelmi és az Egészséges Vásárhely Programot: közgyűlést tartott Hódmezővásárhely képviselő-testülete.

Garai Szakács László

Gyermekvédelem, Egészséges Vásárhelyért program és egy ingatlan 99 évre szóló bérbeadása: ezek voltak a legfontosabb pontjai a május 5-i vásárhelyi rendes közgyűlésnek. A képviselők visszadobták a Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány 5 éves fejlesztési terve és egy éves költségtervét, ez volt az egyetlen napirendi pont a tájékoztatókat nem számítva, amit nem fogadtak el. Viszonylag nagy vitát váltott ki, hogy a Hit Gyülekezete 99 évre kért és végül kapott egy ingatlan, amelynek használatáról és állagáról évente be kell számolniuk a közgyűlésnek. Részletekért „tekerjen lentebb", tudják a legvégére, hogy aztán fölfelé haladjanak a napirendi pontokkal.

* * *

15:41
Véget ért az interpelláció, kérdéseket tehetnek föl a képviselők. Kószó Péter kérdezi, hogy a Tescónál lévő kátyút mikorra szüntetnék meg. [namelink name="Magyar József"] azt feleli, időrendi sorrendben, a kijelölt városrészek szerinti ütemterv alapján haladnak. - A balesetveszélyt el kell hárítani - feleli Lázár. Tény, Magyar "ritka szép gólt rúgott". Negyed óra szünet, délután négykor kezdődik a közmeghallgatás, majd után zárt ülés lesz. Közvetítésünk véget ért.

15:33 Mucsi László irodavezetői ígéri, kicserélteti a padot az említett megállóban. Az út- és járdafelújítással kapcsolatban elmondta, ezekre az útfelújításokra eddig nem volt pénz. A kátyúzás ütemezését elkészítették. A barattyosi kerékpárútra tesz javaslatot Lázár: közmunkások ássanak árkot, ahogy Szikáncson is, hogy el tudjon folyni a víz.

15:20 A nyílt ülés végén következnek az interpellációk. Havránek Ferenc a Klauzál utca-Gomba utcai buszmegálló kapcsán interpellál: a megálló környékén több kocsma van, az onnan kiszédelgő vendégek ott pinehik ki a fáradalmaikat, sőt nyaranta egy hajléktalan költözik be a megállóba. Az ott élők azt kérik, cseréljék ki a padot egy olyan ülőkesorra, amire nem lehet lefeküdni. Az iránt is érdeklődik, hogy lehet-e tudni azt, hogy a vásárhelyi utcák, járdák felújítása mikor és hogyan indul el. A barattyosi kerékpárút esők után tóvá alakulásáról is beszél. Azt is megjegyzi, nemcsak a Kossuth téren kell a városképet nézni, hanem például a Bajcsy-Zsilinszki utcán a mérleggyári óvodánál is.

15:06 A nyílt ülés utolsó napirendi pontja következik: tájékoztató a mártélyi üdülőterületen keletkező kommunális szennyvíz elhelyezésére tett hatósági intézkedésről. Mártélyi holtágban felszaporodó rucaöröm részleges eltávolítása. Kiderült a növény jelentős része lehalászható, majd utána azt a Tisza sodorvonalába bele lehet helyezni. A tervdokumentáció költsége 2 millió forint lenne. Ez után lehet majd elkezdeni augusztusban és szeptemberben megkezdeni a lehalászást. Havránek Ferenc hozzászól: szerinte tarackkal lőnék a verebet. Jelentéktelen szerint a keletkező szennyvíz, ami miatt a rucaöröm szaporodik. - Nem kéne ezt túllihegni - vélekedett a Zöld Baloldal képviselője. Lázár azt javasolja, vegyék fel a kapcsolatot az üdülőtulajdonosokkal, és velük együtt beszéljék meg a teendőket. - A másik komoly probléma, hogy Mártély is ide engedi a szennyvizét - tette hozzá a polgármester, aki megjegyzi, a város fizet milliókat azért, hogy kiszedje a rucaörömöt, miközben nem miattuk került oda a növény. A javaslatot végül 12 igen és 2 tartózkodással elfogadták.

15:04 Mucsi László városfejlesztési irodavezető a Dél-alföldi Operatív Program (DAOP-3.1.2/A-11) Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése című pályázati felhívására projekt javaslatok, a pályázat benyújtására vonatkozóan napirendi pontról beszél. Most a vásárhelyi sugaras rendszerű kerékpárutakat lehet majd egymással összekötni. Egyhangúlag megszavazták a pályázat benyújtását.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

15:00 A 27. napirendi pontot Korsós Ágnes jegyző olvassa föl: a HÓDFÓ ügyvezetői igazgatói pályázat kiírására: mindenki megszavazta. Majd a jegyző már a következő napirendi pontot ismerteti: javaslat térfigyelő kamerák üzemeltetésére vonatkozó megállapodás megkötésére a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitánysággal. Kiderült, csak a városháza előtti téren 16 térfigyelő kamera van. A rendőrségi végpontot most építik ki. Mindenki egyetértett az előterjesztéssel.

14:40 [namelink name="Horváth Zoltán"] referens egy rövid prezentációval ismerteti a következő napirendi pontot: tájékoztató a mindennapos testnevelés mérésének eredményéről. Tóthné Kecskeméti Katalin is hozzászól az előterjesztéshez: "mára nagyon sok korábbi régi mozgásforma eltűnt a gyerekek életéből". A tanácsnok úgy látja, nagyon fontos, hogy ez az  örömszerző testnevelő óra, amikor valóban olyan mozgásformákat végeznek a gyerekek, amelyeket szívesen csinálnak, megmaradjon. Havasi Katalin is szólásra jelentkezik. Javaslatot tesz arra, hogy orvosi, népegészségügyi szempontból készüljön felmérés a gyermekek vérnyomási és pulzusszám-változási adataiból.

14:38 [namelink name="Dezső Rita"] külkapcsolatokért felelős referens ismerteti a következő napirendi pontot: lengyel testvérvárosba utazó delegáció. A kiutazásról és a delegáció összetételéről kell dönteni. Lázár javasolja a meghívás elfogadását. - Vannak restanciáink, mindenképpen menjünk el. Lázár János Cseri Tamást, Hegedűs Zoltánt és Kis Andreát javasolja a képviselő-testületből az elutazásra. Egyhangúlag elfogadták a javaslatot.

14:37 Újra Makó András, új napirendi pont: a hódmezővásárhelyi 01771/36 hrsz. alatti ingatlan értékesítésre történő kijelölése. Egyhangúlag elfogadták.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


14:17 Makó András aljegyző ismerteti következő tárgyalandót: ingyenes ingatlanhasználat biztosítása a Hit Gyülekezet részére. Az aljegyző elmondta, a gyülekezet jelentős átalakításokat végzett az egy évre megkapott ingatlanon, s további 99 évre szeretné megkapni. [namelink name="Nagy-György Anna"] (Jobbik) szerint a Hit Gyülekezet bizniszegyház, egyúttal felhívta a figyelmet egy állítólagos Fidesz-Hit Gyülekezet paktumra. Szerinte nem lenne szabad odaadni az épületet, "amely korábban anyák menedéke volt." Lázár emlékeztet: lelkiismereti és vallásszabadság van. Másrészt kéri, hogy fogadják el, az alábbi szigorításokkal: tájékoztassák az épület használatának jellegéről és a felújításokról a közgyűlést éves szinten. Havránek Ferenc is szót kér. - Vitatható, ha a politika állami és önkormányzati szinten kivételeket tesz. Most ez történik, gyakorlatilag örökbe adtuk nekik ezt az épületet, senki nem fogja a teremben ülők közül számon kérni ezt a döntést, leszámítva a polgármestert, de neki se sok - mondta Havránek, aki nem ért egyet ezzel a döntéssel. Lázár megjegyzi, minden hozzájuk forduló egyház kapott segítséget. Szerinte csínján kell bánni a kis egyház fogalmával is, hiszen például az Agóra program keretében 150 millió forintért felújítandó görög-keleti egyház templomában 10-15 aktív tag van. [namelink name="Kis Andrea"] (MSZP) annyit tesz hozzá, hogy szerinte 20 év után nem lehet történelmi egyháznak nevezni egy egyházat. A polgármester egyetért ezzel, majd visszakanyarodik az eredeti ügyhöz: 10 igennel és 4 nemmel megszavazták.

14:16 A következő napirendi pontot - a Hódmezővásárhelyi ILCO Klub támogatása - egyhangúlag megszavazták.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

14:11 Korsós Ágnes ismét: A kisebbségi önkormányzatok számára helyiséghasználat biztosítása. Az előző közgyűlésen a román kisebbségi önkormányzat helyiségét már megoldották, ma a német és a cigány kisebbségi önkormányzat helyiséghasználatáról dönthetnek. A romák egy Jókai utcai ingatlan kérnének, ami nem önkormányzati tulajdon, hanem a Kapcsolat központ rendelkezik felette. A német kisebbségi önkormányzat a mostani Kossuth téri irodáját szeretné tovább használni. A cigány kisebbségi önkormányzat irodáját megszavazták, a németekét nem, mert a kisebbségi önkormányzat vezetője nem tudott jelen lenni a közgyűlésen és még egyeztetnének velük. A következő közgyűlésen újra tárgyalják.

14:09 [namelink name="Oláh Zsuzsanna"] kulturális referens ismerteti a következő napirendet: LÖSZ Kulturális Fesztivál és a Hódstock6 Fesztivál és Tehetségkutató támogatása. Mindenki igennel felelt a napirendre.

14:08 Korsós Ágnes jegyző ismerteti a magasabb vezetői álláshelyekre kiírt pályázatok visszavonása: a./ Brunszvik Teréz Óvoda magasabb vezetői álláshelyére történő pályáztatás visszavonása, valamint magasabb vezető megbízása; b./ Hermann Alice óvoda magasabb vezetői álláshelyére történő pályáztatás visszavonása, valamint magasabb vezető megbízása. - Okafogyottá vált a pályáztatás, hiszen összevonják az intézményeket, ezért vonja vissza a közgyűlés a pályáztatást - mindkettőt visszavonták.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


14:06 A HISZK Gregus Máté Tagintézmény Gorzsai Tangazdaság fejlesztési tervének intézkedési terve. Hegedűs Zoltán a téma felelőse arra hívja fel a figyelmet, hogy az ütemterv két pályázati forrást jelöl meg. - Nemcsak ezzel a két forrással számolunk, persze - teszi hozzá Hegedűs. Mindenki megszavazta.

13:44 Folytatódik a munka. A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány 5 éves fejlesztési terve és egy éves költségterve van napirenden. Lázár a stadiont, a létesítményeket szeretné fejleszteni, az alapítvány viszont az utánpótlás labdarúgásra fordítanák a forrásokat. [namelink name="Fekete Ferenc"] (Fidesz) szól hozzá: szerinte a város költségvetésébe bele kellene férjen az, hogy 50 millió forinttal támogassák a futballklubot. Lázár szerint a fejlesztés első lépése a stadion fejlesztése. - Le kell zárni a húsz éves vitát a sportágak között. első helyen a futball áll, focizni jár a legtöbb gyerek. Már csak a második helyekért lehet versengeni. A stadion fejlesztése néhány évig biztos el fog tartani - mondta a polgármester. második helyen szerinte a vízilabdának kell állni. "Ilyen infrastrukturális háttérrel nem rangsorolható szerintem hátrébb" - vélekedett Lázár János. Az előterjesztést átdolgozásra visszaadta a közgyűlés 13 igen 1 nem szavazattal.

12:57 Tiszteletbeli Polgári cím adományozása - előadó Kószó Péter. Megszavazták. Fél kettőig ebédszünetet tart a közgyűlés.

12:55 Mucsi László irodavezető következik ismét. Lemondás az egészségügyi gép-műszer beszerzésre nyert céltámogatás fel nem használt maradványáról. Egyhangú volt ez is. Korsós Ágnes jegyző a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény alapító okiratának módosítását ismerteti. Egyhangúlag elfogadták.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


12:51 [namelink name="Makó András"] aljegyző ismerteti a következő napirendi pontot: lakcímnyilvántartással kapcsolatos probléma. Az előző rendes közgyűlésen már tárgyalták, de akkor levették a napirendről, hogy érdemben meg tudja tárgyalni a bizottság. Egyhangúlag elfogadták.

12:34 Robogunk a 12-es napirendi pontra: Tájékoztató a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ 2010 évi tevékenységéről. [namelink name="Bálint Gabriella"] főigazgató tájékoztatja a közgyűlést a központ terveiről.

12:31 A tizenegyes napirend pontnál járnak: a CT berendezés működtetéséhez szükséges kötlségvetésterv jóváhagyása és a közbeszerzési eljárás megindításának engedélyezése. [namelink name="Kallai Árpád"] kórházigazgató ismerteti a napirendi pontot. Mindenki megszavazta.

12:24 Havasi Katalin gratulál a beszámolóhoz, egyúttal megjegyzi egyre többen mennek el ezekre a programokra, ami hosszú távon nagyon jót jelent. Majd Kovács László is szót kér, hogy a nyilvánosság előtt gratuláljon. Ezután egyhangúlag elfogadták a beszámolót.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Kataléin (galéria)


12:04 A tízes napirendi pontot Beszámoló az Egészséges Vásárhely Program 2010-2011. március végéig terjedő időszakának tevékenységéről és előterjesztés az „Egészséges Vásárhely Program" 2011. évi szakmai koncepciójáról az új programigazgató, [namelink name="Gyurisné Pethő Zsuzsanna"] ismerteti, akinek ez az első felszólalása a vásárhelyi közgyűlésben.

12:02 A kilences napirend pontot Tóthné Kecskeméti Katalin terjeszti elő: Tájékoztató az óvodai és általános iskolai beiratkozásokról. Itt sem volt ellenvetés a szavazáskor.

12:00 [namelink name="Korsós Ágnes"] jegyző ismerteti a nyolcas napirendi pontot: A köztisztaság és a településtisztaság fenntartásáról a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 46/2001. (12.18.) Kgy. rendelet módosítása. Kérdés nélkül, egyhangúan fogadták el.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


11:31 A hetedik napirendi pont a Varga Tamás Általános iskola működése. [namelink name="Tóthné Kecskeméti Katalin"] ismerteti a napirendi pontot. Egyhangúlag elfogadták a beszámolót.

11:28 A 4-6 napirendi pontokat - Hódmezővásárhely Városáért Közalapítvány 2010. évi beszámolója és közhasznúsági jelentése, Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány 2010. évi beszámolója és közhasznúsági jelentése és a Czirbusz Piroska Emlékére a Hódmezővásárhelyi Művészetekért Közalapítvány 2010. beszámolója és közhasznúsági jelentése - egyhangúlag fogadták el.

11:26 Végh Ibolya a Tornyai-múzeummal kapcsolatban elmondja, az igazgató írásbeli figyelmeztetést adott már a hibázó kollégának. - Miért nem rúgjuk ki? - kérdez vissza Lázár. A határozatot végül 11 igen 2 nem és 1 tartózkodással elfogadták, a második és harmadik részt egyhangúlag fogadták el.

11:20 A harmadik napirendi pont következik: Beszámoló a Belső Ellenőrzési Csoport 2011. év I. negyedévi tevékenységéről, a Belső Ellenőrzés 2011. évi munkatervének módosítása és a Tájékoztató Hódmezővásárhely MJV Polgármesteri Hivatal Belső Ellenőrzés által készített jelentésekről. [namelink name="Végh Ibolya"] aljegyző elmondta, azért kérték a belső ellenőrzési vizsgálatot, hogy nyugodtak legyenek a fizetések kifizetésével kapcsolatban. lázár megjegyzi, minden intézményben hiba volt, szerinte írásbeli figyelmeztetést kell adniuk az igazgatóknak a fizetéseket előkészítő kollégáiknak, az önkormányzatnak pedig az igazgatóknak kell írásbeli figyelmeztetést adni.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

11:18 Becsöngettek, folytatják.

11:00 Öt perc szünetet rendelt el Lázár János.

10:59 A Nyugdíjas Lakópark Kft. beszámolóját kérdés nélkül egyhangúan fogadták el, a Városfejlesztési Kft. 11 igen 1 nem és 2 tartózkodás mellett fogadták el.

10:43 A Szerdahelyi József Kft. beszámolójához is hozzászól Havránek Ferenc. Szerinte a televízió működése nem tükrözi a köztelevíziói funkcióit. Ellenzéki politikusokat szinte alig látni benne. Lázárt nem a műsorpolitika érdekli, sokkal inkább a gazdasági kérdések. [namelink name="Illés Béla"], a televízió vezetője reagál az elhangzottakra. Elmondja, egy panasz érkezett tavaly a televízióval kapcsolatban az NMHH-hoz, ezt nem találták megalapozottnak.Végül 9 igen 2 nem és 1 tartózkodással elfogadták a beszámolót.

10:41 A Városellátó Kft. mérlegét 11 igen 1 nem és 2 tartózkodás mellett fogadták el. Mi történt itt?!

10:37 A Hód-Menza Kft. beszámolója következik: tippeljék meg a szavazati arányt! Nyertek! 12 igen, 2 tartózkodás.

10:31 Ugyanilyen aránnyal fogadták el a HVSZ Zrt. beszámolóját. A Hód-Fürdő Kft. beszámolójához ismét Havránek Ferenc szól hozzá. Majd a beszámolót 12 igen és 2 tartózkodással elfogadták.

10:28 12 igen 2 tartózkodással elfogadták a Zsigmondy beszámolóját.

10:24 Havasi Katalin is hozzászól a Zsigmondy Béla Zrt. beszámolójához. Két dologra hívja fel a figyelmet. A vásárhelyi vízdíjárak alatta vannak az átlagnak, és külföldön közel sem pazarolják úgy a vizet mint mi.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


10:03 A beszámoló után [namelink name="Varga Jánosné"] könyvvizsgáló ismerteti a cégeknél lefolytatott könyvvizsgálatát. A pénzügyi-gazdasági bizottság elnöke, [namelink name="Hegedűs Zoltán"] (Fidesz) tesz kiegészítést. Ezután [namelink name="Havránek Ferenc"] (Zöld Baloldal) fűz megjegyzést az előterjesztéshez. Arra kíváncsi többek között, hogy miért ilyen drága a víz Vásárhelyen és Magyaországon is, európai és világviszonylatban is?

9:51 Egyhangúlag elfogadták az első napirendi pontot. A kettes napirendi pontnál tartanak: Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok mérlegbeszámolóinak elfogadása. Összesen 9 gazdasági társaság, a Zsigmondy Béla Zrt., a HVSZ Zrt., a Hód-Fürdő Kft., a Hód-Menza Kft., a Városellátó Kft., a Szerdahelyi József Kft., a Nyugdíjas Lakópark Kft., a városfejlesztési kft. és a Hódtó Kft. beszámolóját ismerteti [namelink name="Kovács Pál"].

9:48 [namelink name="Havasi Katalin"] (Fidesz) két fontos szempontot emel ki: " a számok mellett érezni lehetett a beszámolóban a gyermeket is" - mondta a képviselő. A másik amire kitér, az, hogy amikor először felmerült a rendszer átszervezése, akkor sokan aggódtak, elveszhet benne a gyermek. "Ez az előterjesztés is bizonyítja, nem kellett aggódni. Egy nagyon átfogó együttműködés jellemzi a munkát, és ez az előterjesztés is bizonyítja, jól működik a hálózat" - tette hozzá Havasi.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


9:39 [namelink name="Kovács László"] (Fidesz) gratulál az első napirendi pont összeállítóinak. A képviselőhöz csatlakozik [namelink name="Kószó Péter"] alpolgármester is, aki egyetért azzal, nagyon fontos, komoly anyagot állítottak össze a szakértők. Megerősíti, ma már elképzelhetetlen volna egy többlábú gyermekvédelmi rendszer nélkül ellátni ezeket a feladatokat.

Napirend előtt: egy fecske

9:26 Kivételesen nincs újabb napirend előtti felszólalás, hálás is ezért a polgármester. Máris rátérnek az első napirendi pontra: Átfogó értékelés az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak 2010. évi ellátásáról. [namelink name="Nagyné Tari Ibolya"] ismerteti a főbb tudnivalókat.

9:21 Lázár János arra kéri [namelink name="Mucsi László"] irodavezetőt, tájékoztassa a közgyűlést arról, hogyan állnak a képviselő által említett beruházások. Mucsi elmondja, legkésőbb a jövő héten megérkeznek az aláírt pályázati támogatások. A ledes lámpatestek cseréje május végén megindulhat, közel 7000 lámpát cserélhetnek le ebben a pályázatban.

9:14 Egyhangúlag elfogadták a napirendet. Kezdődnek a napirend előtti felszólalások. Elsőként [namelink name="Cseri Tamás"] (Fidesz) arról beszél, hogy [namelink name="Bencsik János"] a múlt héten Vásárhelyen járt, és megnézte az energiatakarékossági beruházásokat. A ledes világítás megvalósulásáról beszél. Vásárhely lenne az első magyar város, amely a közvilágítását ledes "lámpára" cserélni. - Ez éves szinten 30 milliós megtakarítást jelent, nem beszélve a széndioxid-kibocsátás csökkenéséről - tette hozzá Cseri, aki megjegyezte, ő is a fiatal nemzedékhez tartozik, és egyáltalán nem mindegy, hogy egy várost a lakói, hogyan adják át az utókornak, a fiataloknak, a gyermekeiknek.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)

9:09 [namelink name="Lázár János"] polgármester tisztelettel és megkülönböztetett szeretettel köszönt mindenkit. Bejelenti azt is, ma délután négy órától közmeghallgatás is lesz, amihez akár ezen az e-mail címen keresztül is hozzá lehet szólni. Két fő téma lesz a közmeghallgatáson: a városi zöldterületek és azok fejlesztési lehetőségei. Ezután javaslatot tesz a napirend elfogadására, egyúttal arra kéri képviselőtársait, gyakoroljanak önmérsékletet a napirend előtti felszólalásokon, hogy időben, a közmeghallgatásig be tudják fejezni a közgyűlést.

Rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen május 5-én. Fotó: Sipos Katalin (galéria)


9:06 Becsöngettek.

9:01 Köszöntünk mindenkit Hódmezővásárhely mai rendes közgyűléséről! Pár perc, és kezdődik a munka. Tartsanak velünk!

Korábban írtuk:
Nyílt ülésen összesen harminc, az utána következő zárt ülésen négy napirendi pont és egy népjóléti fellebbezés vár az önkormányzati képviselőkre, akiknek elvileg délután négy óráig végezniük kellene, hiszen akkor kezdődik a közmeghallgatás. Önkormányzati forrásaink szerint az is elképzelhető, hogy amennyiben nem végeznek, akkor miután meghallgatták az állampolgárokat újra folytatják a munkát. Bízunk abban, hogy nem így lesz, és a képviselők rendesen befejezik a napirendi pontok tárgyalását: délután négy óráig tudjuk ugyanis közvetíteni a közgyűlést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!