A Maroslelei út mellett már lehet biciklizni

Benkő Zsolt (Fidesz-KDNP) vásárhelyi külterületi képviselő pénteken átadta a Maroslelei út mellett épített és elkészült 14 kilométeres kerékpárutat, amely a Makót, Maroslelét és Hódmezővásárhelyt összekötő bicikliút része

Imre Péter

– Köszönöm az előző városvezetésnek és képviselő-testületnek, hogy mindig nagy hangsúlyt fektetett a kerékpáros közlekedés és az azt szolgáló utak fejlesztésére. Lázár János és Almási István is sokat tett ezért polgármestersége idején. Ez is szolgálta az élhető város és környezet kialakítását – mondta a politikus. Azt is megemlítette, az átadott 14 kilométerrel már 70-re nőtt – országosan ez egyedülálló a hasonló nagyságú városok összevetésében – a kerékpárút-hálózat hossza, ami azt jelenti, a Márki-Zay-féle városvezetést 70–0-ra verték ebben a versenyben.

Benkő Zsolt (Fidesz-KDNP) külterületi képviselő a bringásokkal vágta át a szalagot. Fotó: Imre Péter

Benkő Zsolt (Fidesz-KDNP) külterületi képviselő a bringásokkal vágta át a szalagot. Fotó: Imre Péter

– Ez a kerékpárút jelképe lehet a város és lakossága, valamint a projektben résztvevő települések, Makó, Maroslele és Hódmezővásárhely összefogásának. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Modern Városok Programban lehetőség nyílt volna újabb 117 kilométernyi külterületi kerékpárút megépítésére, de ebben a beruházásban eddig nem történt semmi. Valószínűleg ez a „hajó" már elúszott. Szégyenletes, ami az elmúlt 1 évben történt. A várossal, az ahhoz kapcsolódó feladatokkal kellett volna foglalkozni – jelentette ki.


Benkő Zsolt, az összegyűlt biciklisekkel átvágta a nemzeti színű szalagot, átadva a bicikliutat a forgalomnak, a közlekedőknek.


Az önkormányzat hivatalos avatója vasárnap 13 órakor kezdődik, gyülekező a batidai pihenőnél. Köszöntőt Márki-Zay Péter polgármester mond, utána következik a „bekerekezés" Batidától a vásárhelyi várostábláig.

Címkék#bicikliút

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!