Agrárinformatikai képzés indítását tervezik Vásárhelyen

Digitális és precíziós mezőgazdaság oktatása és kutatása a Szegedi Tudományegyetemen címmel rendezett workshopot a SZTE Mezőgazdasági Kara Hódmezővásárhelyen.

Munkatársunktól

- Munkabeszélgetésre hívtuk az egyetem több karának képviselőit, a vállalati partnereinket, akik oktatóként, gyakorlati helyszín biztosításával vesznek részt karunk munkájában, valamint az agrárinformatikai klaszter képviselőit – mondta Mikó Józsefné Jónás Edit egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának dékánja.

Az agrárszakemberek a digitális és precíziós gazdálkodás témaköréről tanácskoztak. Fotó: Kovács Erika

Az agrárszakemberek a digitális és precíziós gazdálkodás témaköréről tanácskoztak. Fotó: Kovács Erika

- A technológiai lehetőségek már adottak a mezőgazdaságban. De az agrárszakembereknek kell meghatározni, hogy hogyan vonjuk be a majdnem végtelen számú technológiai lehetőséget. Vannak különböző részletességű űrfelvételek, drónok, nagy tudású, számítógép vezérelte gépek, de hogy ezeket hogyan kell működtetni, hogy ebből hatékony, nyereséges agrárgazdálkodás legyen, ez a szakemberek feladata – emelte ki Sisák István SZTE Mezőgazdasági karának tudományos főmunkatársa.


A dékántól megtudtuk, agrárinformatikai képzés indítását tervezi a kar. A folyamat elindult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!