Hallgassa élőben!

Márki-Zay Péter az új Döbrögi - mások pénztárcája lett a cél a három bukott per után

Hódmezővásárhely polgármesterén háromszor verték le szavait és tetteit.

Az Origo.hu szerint Márki-Zay Péter az emberek pénztárcáját célozta meg, miután elvesztett három pert a bíróságon. „A baráti segítséget ezúton is köszönöm mindenkinek” – írta közösségi oldalán a hódmezővásárhelyi politikus az után, hogy a bíróság kétmillió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a tavalyi választási kampány hevében életveszélyesnek titulálta a hódmezővásárhelyi kórházat, ami miatt az intézmény pert indított ellene. A Szegedi Ítélőtábla nem igazán értékelte a hódmezővásárhelyi politikus helyzetértékelését, és jó hírnév megsértése miatt másodfokon elítélte. A 800 ezer forintos hazugságról szóló hírt rendesen felkapta az országos média, ez pedig védekezésre késztette a politikust, aki szerdán elkeseredett hangvételű, az origo.hu szerint kéregetésbe fulladó közleményben reagált a történtekre. 

Márki-Zay Péter már írásának elején előadta, hogy rendkívül nehéz helyzetbe került a bírósági ítélettel. Pontosabban ítéletekkel, ugyanis a városvezető arra hívta fel a közvélemény figyelmét, hogy nem is egy, hanem három pert vesztett el tegnap.

„Kétmillió forintot és perköltségeket kell fizessek” – tette hozzá, amiből már ki lehetett találni, mire is fog kimenni a játék. Márki-Zay felsorolta és persze alaposan megmagyarázta az elmúlt időszak vesztes pereit. A kutatómunkából két dolog domborodott ki: természetesen egyszer sem ő volt a hibás, és összesen kétmillió forintot kell fizetnie. 

Paragi István által indított per: „Az első perben Paragi István építési vállalkozó perelt be, akiről még az elsőfokú bírói döntés is elismerte, hogy saját ingatlanvásárlásának ő maga volt az értékbecslője.” 
Eredmény: 500.000 forint sérelemdíjat kell fizetnie.

A vásárhelyi kórház által indított per: „Jogászok szerint ez valóban erős kijelentésnek minősül, mégsem érzem jogosnak a 800.000 Ft sérelemdíjat. (…) . Ebben a perben egyébként a bíró is elismerte az elsőfokon eljáró bíróság eljárási hibáját a felperesi kereset befogadásával kapcsolatban.” 
Eredmény: 800.000 forint sérelemdíjat kell fizetnie.

Végh Ibolya által indított per: „Végh Ibolya azért perelt, mert a korábbi városvezetés lakásértékesítési gyakorlatát kritizálva azt mondtam, hogy az általa és két gyermeke által beszerzési ár alatt megvásárolt három lakás esetében felmerül a hűtlen kezelés gyanúja is. A bíróság most kimondta, hogy Végh Ibolya becsületét az elsőfokú ítélettel szemben nem sértettem meg, de a jó hírnév sérelmét fenntartotta, a kért 2 milliós és elsőfokon megítélt 1 milliós sérelemdíjjal szemben 700.000 forintot ítélt meg, ami még így is érthetetlenül magas össze.” 
Eredmény: 700.000 forint sérelemdíjat kell fizetnie. 

„A három perben így hamarosan 2 millió forint sérelemdíjat és további perköltségeket hajtanak be rajtam” – összesítette a negatív szériájának eredményét Márki-Zay. Elmondása szerint, mivel komoly kihívást jelent számára a pénz kifizetése, ezért örömmel fogad el a barátoktól, szimpatizánsoktól anyagi támogatást.

A baráti segítséget ezúton is köszönöm mindenkinek

– fogalmazott a Juhász Péteri adottságokkal bíró politikus, aki az ellenzéki hagyományokhoz hűen tarhálásba kezdett, amelynek célja ezúttal is a saját zsebből való fizetés mellőzése.

Peres ügyek egymás hátán

Nem túl biztató számára, hogy a keddi nap után a szerdai napot is a bíróságon kezdte. Ezúttal a makói tárgyalóteremben volt jelenése, ahol egy rágalmazási ügyben hallgatták meg.

Ezzel azonban még közel sincs vége a bírósági látogatásoknak, hiszen Márki-Zay ellen pert indított Lázár János fideszes képviselő, Havasi Katalin vásárhelyi Fidesz-elnök és Miklós Anikó iskolaigazgató, így várhatóan a közeljövőben újra és újra meg kell jelennie az igazságszolgáltatás előtt a hazudozó polgármesternek.

Hirdetés
Digitális tudásfejlesztés jelentős állami támogatással
Hirdetés
Példakép minden magyar számára
Csaknem száz milliárd eurós költséget okoz a dohányzás az egészségügynek évente
A dohányzás a világon több mint 1 milliárd embert, hazánkban pedig több mint 2 millió embert érint közvetlenül.
A fertőzöttek száma 240 millió a világon
A halálos áldozatok száma 4 889 103 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.
Csaknem fél tonna heroint foglaltak le az ausztrál hatóságok
Az 1290 darab tasakba csomagolt kábítószer Malajziából érkezett konténerben Melbourne kikötővárosába.
A számokból egyértelműen kiderül, a szülők fontosnak tartják a HPV elleni oltást (videó)
A világon kevés olyan ország van, ahol kislányok és kisfiúk is ingyenesen megkaphatják a HPV elleni oltást.
Cicipasz és Zverev is a nyolc között búcsúzott
A görög játékost a georgiai Nikoloz Baszilasvili múlta felül három játszmában, a harmadikként rangsorolt német pedig szettelőnyről kapott ki ellenfelétől.
Csonka fordulók
A megyei I. és II. osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégéje sem lesz teljes, miután mindkét ligában elmarad egy-egy meccs. Nem maradunk persze izgalmas találkozók nélkül, míg a megyeháromban az első két helyezett csap össze.