Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Márki-Zay szerint az életét kockáztatja, aki bemegy a vásárhelyi kórházba

Súlyos kijelentéseket tett Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere Kiss Attila jobbikos országgyűlési képviselő-jelölt fórumán a vásárhelyi kórházra. Azt mondta, aki oda bemegy, az életét kockáztatja. Azt is állította, szomszédja, Feri bácsi három napig nemhogy kezelést nem kapott, de enni sem.
Kiss Attila, a Jobbik országgyűlési képviselője azzal kezdte a székkutasi fórumát, hogy vannak, akik azért nincsenek ott, mert félnek. A sorokból valaki bekiabált: "Mitől?"

- Azzal a vízióval fenyeget a kormány, hogy a Jobbik le akarja bontani a kerítést. Nem akarunk bontani, sőt, erős határőrséget állítunk fel - folytatta. 

Programismertetőjében arról is beszélt, a nők mellett a férfiaknak is lehetővé tennék, hogy 40 év munkaviszony után nyugdíjba menjenek. A fiatalokkal kapcsolatban kiemelte, kulcsfontosságú, hogy külföldről hazajöjjenek. Ezt többek között bérlakásépítéssel és versenyképes fizetésekkel érnék el. 

Ha a Jobbik nyer, megvizsgálják, hogy a vásárhelyi agrárfőiskola önállóan, egyetemként megállná-e a helyét. Ha igen, Makón működne a kihelyezett állattenyésztési kara. 

Korrupcióellenes ügyészséget hoznának létre, a mentelmi jog intézményét pedig megszüntetnék.
A fórum másik előadója, Márky-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere hangsúlyozta, Vásárhely megmutatta, hogy a félelem és a Fidesz legyőzhető. Hangsúlyozta, a célja a Fidesz hatalmának lebontása, Lázár János megbuktatása, ezért arra kérte a lakosságot, ne a szocialista Rója Istvánra, hanem Kiss Attilára szavazzanak. 

- A pártok eddig nem értették meg az összefogás lényegét, de remélhetőleg a a választópolgárok igen és együtt tudjuk legyőzni a maffia államot, a tolvaj kormányt. Önök hősök, hogy elmertek jönni a fórumra. De amíg sokan félnek, addig ők lophatnak.

Kijelentette, Albániában jobb az egészségügyi ellátás, mint Magyarországon.

- Ha Önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédon 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben akórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 napos korában, de erről Önök nem tudnak, mert hírzárlat van.

A hozzászólók egyike, a helyi falugondnok azt mondta, gyomorforgató volt ahogy Márki-Zay Péter Lázár Jánosról beszélt. A miniszter a 2 nappal korábbi fórumán nem illette őt semmilyen jelzővel.

- 8 év alatt 8 milliárd jött a faluba. Inkább arról beszéljenek, hogy Önök mit akarnak adni a falunak - mondta az asszony.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztrájkra készül a porcelángyárban az egyik szakszervezet Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél

54 órás sztrájkot helyezett kilátásba a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete (MCDSZ), ha… Tovább olvasom