Kalyber Joe

2009.11.03. 11:41

Első Szegedi Képregényfesztivál!

Már közeleg! Már dübörög... Színes kockákba öltözik a Szegedi Dóm, ünnepel az egész város! Ránk figyel az egész világ... 2019-ben... Ám a hagyományteremtés most indul 2009 november 14-én! Érdemes ott lenni az elsőn... Az elsőn! És a tizediken majd tessék vele büszkélkedni!!!

Hihetetlen, de igaz! November 14-én Kalyber "szülővárosában" megrendezésre kerül az első szegedi képregényfesztivál! A rendezvénynek a város központjában álló Somogyi-könyvtár ad helyet, a Szegedi Dóm árnyékában egy (remélhetőleg) gyönyörű napsütéses szombati napon, 10-től 18 óráig. Ezt követően anime-vetítés a Grand Caféban!

Érdemes lesz ellátogatni a fesztiválra mindenkinek aki érdeklődik a képregények iránt. Laikusoknak és szakavatottaknak egyaránt. A programot neves magyar képregényes nevek előadásai díszítik majd, több magyar alkotó is jelen lesz az eseményen, illetve a teljes magyar kiadói paletta kínálatából lehet majd kedvezményesen válogatni!

Kalyber Joe is képviselteti magát, alkotóján keresztül. 11 órakor egy egyórás előadás keretében megismerkedhetünk Kalyber közel másfél évtizedes evolúciójával, majd bepillantást nyerhetünk a képregény készítésének fázisaiba! Ezen kívül a Kalyber Joe egyes köteteit kedvezményesen lehet majd megvásárolni. És az 5. rész borítója is felfedésre kerül.

Fontos, hogy egy átfogó kutatóexpedíció során sikerült egy kisebb mennyiségű első epizód köteget fellelnünk, és remény van a második rész elveszett példányaira is. Kalyber barátai is számítanak minden jóérzésű ember megjelenésére! :)

Szabó Zoli, a képregény.net szerkesztője bemutatja majd a Panelt, az első magyar képregényes szaklapot.

Dunai Tomi "szakterületét" az amerikai mainstreamet mutatja be, azon belül is a legnagyobb amerikai kiadó, a Marvel Comics magyarországon ismert munkáit.

Váradi Gábor és Szabó Gergő a propaganda képregényről adnak ismertetést.

Rozgonyi Zalán pedig bemutatja évek óta folyamatosan készülő X-men paródiáját, (melyet Váradi Gáborral közösen jegyez) az X-emböröket. Érdemes megnézni az előadást, már csak a szellemes, magyarosított X-men szereplők miatt is!

Átfogó magyar képregénytörténetet fog elénktárni Kiss Ferenc gyűjtő-életművész és Kertész Sándor, a "Szuperhősök Magyarországon" illetve a "Képregény Szocialista Álruhában" című könyvek szerzője és a Képremény Alapítvány alapítója.

Bayer Antal a francia képregényekről fog nekünk beszélni.

Bemutatja munkáját a Pszicho Dzsánki alkotópárosa; Oravecz Gergely rajzoló és Mráz István író.

Illetve előadásokat láthatunk még a mangáról, illetve a horrorképregényekről is!

Mindenkit sok szeretettel várunk tehát november 14-én a Somogyi-könyvtárba!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!