Kecskemét és környéke

2011.09.25. 17:01

105 éves lett Margit néni

Kecskemét – Kovács Dezsőnét, Margit nénit köszöntötte 105. születésnapja alkalmából Katonáné Szabó Gabriella alpolgármester asszony. Az idős néni megosztotta velünk a hosszú élet receptjének általa ismert titkos hozzávalóját.

Delmagyar.hu

– Egész életemben dolgoztam, gyermeket neveltem és mindemellett boldog voltam – emlékezett vissza az ünnepelt. Tényleg ennyi lenne a recept, amelyet oly sokan próbálnak megfejteni, tettük fel a kérdést, mire Margit néni mosolyogva hozzátette: – Na jó, és minden nap megiszom egy kupicával!

[namelink name="Katonáné Szabó Gabriella"] alpolgármester asszony a város vezetése nevében Az én Alföldem című könyvvel, és egy emléklappal, valamint egy csokor virággal köszöntötte a 105. születésnapját ünneplő [namelink name="Kovács Dezsőné"]t, Margit nénit. – El sem tudom képzelni, mivel érdemeltem ki, hogy eddig éljek – mondta Margit néni az ajándékokra pillantva.

A 105 éves Margit néni elárulta, mi a hosszú élet titka - KÉPGALÉRIA


A falon gobelinek, falvédők, a polcon porcelán figurák sorakoznak. Az asztalon pedig rengeteg könyv. – A lányom kéthetente hoz nekem új olvasnivalót a könyvtárból. Nagyon szeretek olvasni, mostanában ezzel töltöm az időmet – tudtuk meg.

A ma már négy dédunoka büszke mamája 1906-ban látta meg a napvilágot a Nagyvárad melletti Berekböszörményen. – A háborút követően, 1920-ban költöztünk Magyarországra. Édesapám rendőrként dolgozott, és átvezényelték az anyaországba az új határok meghúzása után – mesélte a Trianont is megélt idős asszony, aki ezután Hajdúnánáson telepedett le, és pénztárosként dolgozott. Margit néni 1927-ben ment férjhez. A család 1956 nyarán költözött Kecskemétre. – Azok voltak a legszebb születésnapjaim, amiken a férjem is ott volt – tudtuk meg.  A beszélgetés közben előkerült a családi fotóalbum: régi fekete-fehér fotográfiákon lapozhattunk végig. Margit néni pedig rápillantva a megsárgult képekre, újraélte a lencsevégre kapott pillanatokat, és közben mosolyogott.

További erőt és jó egészséget kívánunk Margit néninek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!