Kecskemét és környéke

2011.09.17. 01:08

Szibériai tigris dorombolt a sérült gyerekeknek

Kecskemét – A helyi Juhar utcai intézmény egyik ovis csoportját látta vendégül a Kecskeméti Vadaskert. A sérült gyerekeket tömörítő Cica csoport élvezte az állati kalandokat: Brúnó, a szibériai tigris még dorombolt is a kis látogatók kedvéért.

Major Stella

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Integrált Közoktatási Intézményének óvodásai a közelgő állatok világnapja alkalmából látogatottak ki a Vadaskertbe a delmagyar.hu vendégeként.

A csoportba jellemzően olyan gyerekek járnak, akik koraszülöttek voltak, vagy a születésüknél különböző komplikációk léptek fel, és oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedtek. A Cica-tagok egyedül nem, vagy csak nehézkesen boldogulnak, de az egyórás sétát mindannyian élvezték.

A Kecskeméti Vadaskert összes lakójával megismerkedhettek az óvodások. [namelink name="Sallai Hajnalka"], a Vadaskert egyik gondozója vezette körbe a csoportot, és mutatta meg az ország legkisebb állatkertjét.

Sérült gyerekek jártak a Vadaskertben - KÉPGALÉRIA


Az alkalmi idegenvezető földrészeken, levegőben és vízen át kalauzolta a sérült gerekeket és kísérőiket, akik még egy két kulisszatitkot is megtudhattak. Hajnalka ugyanis elárulta: Meru, az afrikai oroszlán nemcsak a húst szereti, hanem a joghurtot is. De így derült fény arra is, hogy a tűzrókák nevükhöz méltóan igen ravaszak, a tél végén többször is megszöktek, ezért a kerítéshez közeli fákat ki kellett vágni a kifutójukban.

Az állatoknak nemcsak a gyerekek örültek a séta során: az állatsimogatóban a kameruni törpekecskék szinte megrohamozták a csoportot egy kis elemózsia reményében. De Brúnó, a szibériai tigris is megmutatta, hogy egy vadmacska is lehet szelíd, doromboló cica, mindehhez csak az igazgató, [namelink name="Pullai Béla"] egy-két kedveskedő szava szükséges.

Bár voltak olyanok, akiket megkergettek az éhes kameruni törpekecskék, a gyerekek még ezt a kalandot is kacagva élték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!