Kecskemét és környéke

2017.06.27. 14:25

Leitatta, majd álmában brutálisan megölte élettársát a bajai asszony

Jogerősen tíz börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden.

A személyiségzavarban szenvedő, emiatt 2004 óta rendszeres  pszichiátriai kezelés alatt álló nő férje 2014 februárjában  hirtelen meghalt. Az asszony októberben élettársi kapcsolatot  létesített a későbbi sértettel, aki rövidesen hozzáköltözött.  Kapcsolatuk azonban megromlott, a nő a veszekedések során  kifogásolta a férfi italozó életmódját, és azt, hogy gyakran  váltogatta a munkahelyeit vagy egyáltalán nem dolgozott.  


A nő kilátástalannak látta a helyzetét, ezért elhatározta, hogy  álmában leszúrja a férfit, ezt el is mondta a barátnőjének, aki  megpróbálta erről lebeszélni. Az asszony 2015. szeptember 4-én már  meg is tervezte a gyilkosságot.  


A vádlott vodkát és narancslevet vett, leitatta a férfit, aki  hat deciliter alkohol elfogyasztása után elaludt. A nő egy téglával  kétszer lesújtott az ülve alvó sértett fejére, majd a vodkás  üveggel is többször fejbe vágta. Az üveg széttört, az asszony az  egyik darabbal előbb jobbról, majd balról is átmetszette élettársa  nyakát. Ezután a haldokló férfit székestől feldöntötte és ott  maradt mellette, amíg élettársa életjelet adott.   


A gyilkosság után a nő több órát töltött a házban, majd elment  a barátnőjéhez, akinek beszámolt a történtekről. Ezután mindketten  a rendőrségre mentek, ahol a vádlott feltáró beismerő vallomást  tett.  


A sértett halálát elvérzés okozta, életét azonnali orvosi  ellátással sem lehetett volna megmenteni. A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel,  védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés  bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!