Kecskemét és környéke

2011.01.09. 09:52

Elhunyt Gyólay Viktória

Kecskemét - Hosszú betegség után január 5-én elhunyt Gyólay Viktória Jászai Mari-díjas színésznő, a kecskeméti Katona József Színház örökös tagja.

Delmagyar.hu

Gyólay Viktória, aki harminc éve hagyta abba az aktív színészi munkát, Szegeden született, 1927. február 16-án. 1947-ben végezte el a Szegedi Zenekonzervatóriumot, majd a Szegedi Nemzeti Színház operatársulatához szerződött. 1949-től 1980-ig a kecskeméti Katona József Színház tagja, ahol hosszú éveken át volt sok kecskeméti színházszerető legkedvesebb primadonnája. 1963-ban Jászai Mari-díjat kapott. Volt Liza A mosoly országában és Lucy a Leányvásárban kétszer is, Szilvia a Csárdáskirálynőben, Iluska a János vitézben, Zsuzsika a Csinom Palkóban, Adina a Szerelmi bájitalban, Angela, majd Fleury a Luxemburg grófjában, de Sybill és Marica grófnő szerepét is játszotta. Utolsó bemutatója a kecskeméti színház 1980. május 16-i premierje, az Imádok férjhez menni volt. Sándor János rendezésében Mrs. Pogson szerepét játszotta. A kecskeméti színészmúzeum 2009. november 3. óta az ő nevét viseli.

Gyólay Viktóriától barátai, tisztelői január 17-én 15 órakor vehetnek végső búcsút a Kecskeméti Köztemetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!