Kék hírek

2009.04.20. 15:18

A rendőrség felvette a kapcsolatot a bolíviai hatóságokkal

A magyar rendőrség az Interpolon keresztül felvette a kapcsolatot a bolíviai hatóságokkal a dél-amerikai országban megölt Rózsa-Flores Eduardo és az előzetes letartóztatásba vett Tóásó Előd ügyében. A két férfi több társukkal a bolíviai hatóságok szerint merényletet tervezett az ország államfője ellen.

A magyar rendőrség az Interpolon keresztül felvette a kapcsolatot a bolíviai hatóságokkal - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Tímár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője. A kapcsolatfelvételt a magyar rendőrség kezdeményezte, most a bolíviai rendőrök tájékoztatását várják. Amiben tudnak, segítenek majd a dél-amerikai hatóságoknak - tette hozzá.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szombaton újságíróknak azt mondta, hogy a magyar rendőrség már összegyűjtötte a saját nyilvántartásából azokat az adatokat, amelyeket az érintettekről tud.

Közben a Blikk hétfői számában arról írt, hogy a rendőrök házkutatást tartottak Rózsa-Flores Eduardo nógrádi házában és fegyverarzenált foglaltak le. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökség kérdésére annyit mondott, hogy egy bejelentés alapján valóban indult eljárás lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés miatt ismeretlen tettes ellen, ennek keretében tartottak egy ingatlanon szombaton házkutatást. Az ott lefoglalt eszközöket jelenleg vizsgálják.

Evo Morales, bolíviai államfő csütörtökön közölte Venezuelában, hogy a titkosszolgálat értesítette egy ellene is tervezett merényletről. Ezért utasította az alelnököt, hogy irányítsa a biztonsági erőket Santa Cruz egyik szállodájához, ahol végül tűzharc után három embert megöltek, kettőt pedig őrizetbe vettek.

Az áldozatok a magyar származású Rózsa-Flores Eduardo és Magyarosi Árpád, valamint az ír Duayer Michel Martin. Az egyik letartóztatott pedig a szintén magyar Tóásó Előd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!