Kék hírek

2008.02.19. 14:29

50 millió eurót követeltek az e-mailben zsarolók

A Nemzeti Nyomozó Iroda Különleges Ügyek Osztálya eljárást indított három magyar állampolgár ellen, akik megalapozottan gyanúsíthatók súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Egy Magyarországon működő bank egyik vezető tisztségviselőjének elektronikus postafiókjára három alkalommal – 2007. november 29-én, november 30-án és december 03-án – fenyegető tartalmú levelek érkeztek melyben 50 millió euró megfizetését követelték azért, hogy az e-mail mellékletét képező – egy nagy értékű ingatlan adás-vételével kapcsolatosan egy másik nyomozószerv által készített - iratokat ne hozzák nyilvánosságra.

Az eljárás során a Nemzeti Nyomozó Iroda fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt 3 főt meggyanúsított, akiket előterjesztést követően a Pesti Központi Kerületi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!