Gyarmati István: élelmiszerjegyekre kellene váltani a migránskártyákat

Korábban felmerült, hogy a terrorizmus finanszírozására is mehet a kártyákra utalt pénzből - mondta a biztonságpolitikai szakértő.

Helyhez kötött élelmiszerjegyekre kellene váltani a migránskártyákat, ezzel akadályozva meg a visszaéléseket – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Elvileg ugyan a migránskártyákról nem lehet pénzt levenni, és internetes rendelésre sem alkalmasak, mégis tartani kellene attól, hogy egyesek megtalálják a kiskapukat és ki is használják azokat – vélekedett a szakértő.

Mint elmondta, korábban felmerült, hogy a terrorizmus finanszírozására is mehet a kártyákra utalt pénzből. Erre jó példa, Hassan F., az iszlám állam magas rangú katonájának ügye, aki magyarországi elfogásakor rendelkezett migránskártyával. Frans Timmermans, a baloldal európai EP-választási csúcsjelöltje szerint ez ugyan egyedi eset, nem kellene foglalkozni vele, mégis a biztonságpolitika alapelve szerint nem a szándékkal, hanem a képességgel kell számolni.

A szakértő az ENSZ nemrég megszavazott globális migrációs csomagjáról azt mondta, a bevándorlást kibocsátó és befogadó országok különböző érdekeit egységes szabályozással nem lehet lefedni, a világszervezet közgyűléseinek pedig nagy problémája, hogy egyszerű többséggel dönt az ügyekről.

A hét ingatlana: ennél meglepőbb házat nem láttunk mostanában! + fotók
Nagy családi összejövetelekre alkalmas étkezővel nyit a most következő, szegedi luxus ingatlan. A kisebb szobák inkább modern jegyeket hordoznak, de akad a hirdetésben lovaskocsi is! Egy családi ház, mind felett, fantasztikusan nagy alapterületen!
Főszerepben Wolf
Vi­­szontagságos évet tudhat ma­ga mögött a hódmezővásárhelyi Csomorkány SE vívója, Wolf Eszter.
Orbán Viktor meggyújtotta az első gyertyát (videó)
A miniszterelnök közösségi oldalán tett közzé egy rövid videót arról, hogy meggyújtja az első gyertyát az adventi koszorún.
Sikítva menekültek az emberek a tomboló vaddisznó elől egy német áruházban (videó)
Vaddisznó tört-zúzott egy németországi szupermarketben, az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban.
Több helyen napsütésre, néhol viszont havazásra kell számítani hétfőn
A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul.
A teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában
A kormány nem tervez elsietett nyitást – hangsúlyozta Sebastian Kurz osztrák kancellár.