Kistelek és környéke

2019.05.02. 15:51

Gyilkosság a csengelei autópálya-pihenőnél: életfogytiglant kapott az elkövető

Életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki még 2017-ben lelőtte egy ismerősét, egy másik férfit pedig életveszélyesen megsebesített az M5-ös autópálya csengelei pihenőjénél.

Munkatársunktól

A gyilkosság 2017. december 5-én kora hajnalban történt. A német állampolgárságú, de Ausztriában élő férfi elhatározta, hogy megöli bolgár ismerősét, mert az nem adta vissza a korábban kölcsönadott pénzt. Miután megtudta, hogy a későbbi áldozat Ausztriából Bulgáriába készül, magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét, és a magyar határra indult, hogy ott bevárja. Ezután gépkocsival követte a bolgár férfi autóját egészen a csengelei pihenőig.


Itt megvárta, hogy a férfi elaludjon. Ekkor odament hozzá, és bekopogott, mire a bolgár férfi felébredt, meglátta, és megpróbált elmenekülni. A támadó ekkor több lövést is leadott a kocsira, amelyek a bolgár férfi mellett ülő osztrák állampolgárt is elérték. A bolgár férfinak még annyi ereje volt, hogy a pihenőből az autópályára hajtott, ott azonban a leállósávban megállt, és meghalt. Utasa életét sikerült megmenteni. A tettes ezután hazament Ausztriába, ahol másnap elkapták, majd átadták a magyar rendőröknek.


A férfi a tárgyaláson tagadta, hogy előre eltervezte a gyilkosságot. Azt mondta, a kocsiban ülő másik férfit nem akarta megsebesíteni, nem is tudott róla, hogy ott van. Arra hivatkozott, hogy a kesztyűje beszorult a pisztoly ravaszába, amely emiatt sült el többször.


A bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be eltérő minősítés, illetve a büntetés enyhítése érdekében. Ezért az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!