Közélet

2021.09.22. 17:51

Megújult a dóci ravatalozó

Átadták a felújított dóci ravatalozót. Az épület 6,5 millió forintből kívül-belül megújult.

Munkatársunktól

Fotó: Török János

A Magyar Falu Program 6,5 millió forintos támogatásából felújították a dóci ravatalozót. Az épület teljesen új tetőt kapott, tágasabbá tették, korszerűsítették a villamosrendszert, a nyílászárókat és a padlót is, illetve kívülről is újravakolták. Ünnepélyes átadását szerdán tartották meg.

Turda Gábor polgármester úgy fogalmazott, ez az átadás szomorú eseményhez köthető, de az emberi életnek része az is, amikor búcsúzni kell. Mint mondta, köszönettel tartozik az előző képviselő-testületnek és Tóth Margit korábbi polgármesternek, hiszen ők már beadták egyszer ezt a pályázatot, csak akkor azt nem bírálták el kedvezően. Gémes László, a Csongrád-Csanád megyei közgyűlés elnöke pedig úgy fogalmazott, a temető mindig érzékeny kérdés, de a felelős településvezetők odafigyelnek rá. – Ravatalozó felújításra korábban nem volt pályázat, ezért öröm, hogy a Magyar Falu Programba ezt is beemelték, így ilyen, kisebb beruházások is megvalósíthatók – tette hozzá.

Az épületet Sutka István plébános áldotta meg, majd Turda Gábor és Gémes László vágták át ünnepélyesen a szalagot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!