Kultúra

2008.02.15. 09:27

Low: holland-flamand kultfeszt kezdődik február közepétől

Több mint húsz helyszínen, 500 előadóművész részvételével rendezik meg a LOW holland-flamand Fesztivált február 15-és március 12-e között Budapesten. Az egy hónapos rendezvénysorozat keretében kortárs németalföldi művészek mutatkoznak be .

A rendezvény elnevezése - Low Fesztivál - a Németalföldön található szervező országokra "Lowland" (síkföld, alföld) vagyis Hollandiára és Belgium flamand részére, Flandriára utal. A kora tavaszi kortárs összművészeti seregszemlén bemutatkoznak a kortárs holland-flamand képzőművészek, komoly-, jazz-és könnyűzene képviselői, az építészet és formatervezés szakemberei, valamint a színház, tánc, irodalom és film területén jeleskedő művészek.

A színházi programok között szerepel többek között, egy Rembrandt életét feldolgozó kortárstánc-előadás, de láthatnak a nézők interaktív táncszínházi előadást is. A Merlin Színházban rendezik meg a holland és flamand írók vitaestjét. Az egy hónap során fellép az Amszterdami Barokk zenekar, az ASKO kortárs zenei együttes, és a magyar UMZE zenekar is.

Képzőművészeti tárlatok nyílnak a Kiscelli és az Ernst Múzeumban. A WAMP - Vasárnapi Művész Piac - pedig háromnapos holland-magyar design-fesztivált rendez. Az A38 Hajón három napig tart a My City Amsterdam programsorozat, a Rudas fürdőben pedig fürdőruhás bulira várják az érdeklődőket.

A LOW Fesztivál keretében holland-flamand filmszemlét is rendeznek az Örökmozgó Filmmúzeumban, az Urániában és a Merlinben. A programban 13 játék-és 6 dokumentumfilm szerepel.

Az egy hónapos rendezvénysorozat részletes programja és eseménynaptára a www.lowfesztival.hu oldalon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!