Makó és környéke

2007.01.01. 15:19

Nagy Zsófia lett 2007 első babája Makón

Január elsején hajnali 2 óra után nem sokkal látta meg a napvilágot 2007 első makói babája, Nagy Zsófia. A kislány egészséges, 2800 grammal született, és mosollyal köszöntötte az új esztendőt.

Illyés Szabolcs

Mosollyal fogadta 2007-et az év első makói újszülöttje. Fotó: Karnok CsabaKomplikációk nélkül, január elsején hajnali két óra tíz perckor született meg az új esztendő első makói babája a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház szülészeti osztályán. Az új jövevény, Nagy Zsófia és édesanyja, Prágai Edit is egészséges, a család hajnali látogatását már mindketten jókedvvel, mosolyogva fogadták.

Évek óta először fordul elő, hogy újév napján makói kisbaba születik, így igazán ünnepi hangulatban telt 2007 első napja a kórházi osztályon. A boldog édesanya elmondta, hogy Zsófia – aki 2800 grammal és 48 centiméterrel jött a világra – a család második gyermeke.

– Nem apás szülés volt, de hajnalban már az egész család meglátogatott minket. Nagy az öröm, igazán szép újévi ajándékot kaptunk. Zsófi bátyja tízéves, és nagyon szereti a kishúgát, de még biztos, hogy kicsit furcsa számára ez az új helyzet – mondta el az édesanya.

A Nagy család egyébként Makón él, az anyuka közalkalmazottként dolgozott – most természetesen gyesen marad a kicsivel. Elmondta: sok különbség volt a terhességek és a szülések között, azt azonban hozzátette, hogy harmadik utódra már nem vállalkoznak.

– Nagyon vártuk már Zsófit. Úgy érzem, így lett teljes a családunk – mondta az anyuka.


Az év első babája szegedi

Az ország első kisbabája Szegeden született. Mivel Dóra születését egy héttel későbbre várták, édesapja egy szilveszteri buliban értesült a nagy eseményről.
A 3120 gramm súlyú, 51 centiméter hosszú Gárdián Dóra 2007. január elsején nulla óra egy perckor jött a világra a szegedi kettes kórházban. A csöppség ezzel nem csupán Csongrád megye, hanem az ország első kisbabája is. Édesanyja, a 22 esztendős Varga Mónika mindig úgy tervezte, hogy fiatalon lesz anyuka. Hogy milyen nemű lesz a kicsi, az nem volt fontos, csak egy: egészséges legyen. A büszke apukát, Gárdián Sándort váratlanul érte kislánya születése. Mivel a picit egy héttel későbbre várták, így az édesapa egy buliban szilveszterezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!