Makó és környéke

2012.10.11. 15:39

Meghalt az Apátfalvánál elgázolt Kenéz Imre motoros járőrvezető

Apátfalva – Egy megállított német rendszámú terepjáró sofőrje áthajtott egy rendőrön a 43-as főúton Apátfalván az Ady Endre utcában. A traffipax bemérte a konvojt, a motorosok igazoltatni akarták őket. Az elütött motoros társa lelőtte a gázolót, aki súlyos sérülésekkel kórházba került. A 34 éves motoros járőrvezető, Kenéz Imre nem élte túl a balesetet.

Major Zsuzsanna - Segesvári Csaba

18:42 A rendőrség hivatalos gyászközleménye
Szolgálatteljesítés közben 2012. október 11-én életét vesztette Kenéz Imre rendőr törzszászlós úr, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály motoros járőrvezetője.
Magyarország Rendőrsége megrendülve és együttérzéssel osztozik az elhunyt rendőr családjának fájdalmában.
A Rendőrség a rendőrségi épületeken gyászzászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tiszteleg elhunyt munkatársának helytállása előtt.
Kenéz Imre 34 évet élt.


17:04 Szanka Ferenc bejelentette, meghalt az elgázolt motoros a kórházba szállítás után.

Egy német rendszámú terepjáró ellenőrzés közben átgázolt a motoros rendőrön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


16:18 Szanka Ferenc, a Szegedi Nyomozóügyészség szóvivője megerősítette korábbi értesüléseinket, miszerint traffipaxoló rendőrök segítségére siető egyik motoros járőrt érte baleset Apátfalva belterületén. Hozzátette, az egyik járőr a balesetet okozó, a helyszínről menekülő Hummer vezetőjére több lövést is leadott. A sofőrt négy golyó eltalálta, súlyos sérülésekkel kórházba szállították, jelenleg őrzik.

Lövöldözés és rendőrgázolás Apátfalván - a Makói VTV felvétele

15:47 Apátfalván traffipaxoló rendőrök kértek segítséget, amikor lakott területen bemérték a száguldozó Hummereket. A két rendőrmotoros járőr a terepjárók után indult, majd megpróbálták azokat megállítani. A Széchenyi utca és az Ady Endre utca kereszteződésében az elől haladó Hummer elgázolta a BMW-motoros rendőrjárőrt. Úgy tudjuk, amikor a másik motoros rendőr társának próbált segíteni, a gázoló hummeres vágóeszközzel a kezében szállt ki az autóból, emiatt hallhattak a környékbeliek több lövést. Ezeket ugyanis önvédelmi célból a motoros rendőr adta le. A sérült rendőr állapotáról továbbra sincs információnk, a német fiatalok autóit a rendőrök kutyákkal vizsgálják át. A bűnügyi helyszínelők már Apátfalván vannak, akik hozzákezdtek a helyszín vizsgálatához. Az esetnek egy szemtanúja is van, egy szürke Volkswagen Golfos, aki a rendőrgázoláskor is a helyszínen tartózkodott.

Egy német rendszámú terepjáró ellenőrzés közben átgázolt a motoros rendőrön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


15:20 Megérkezett a helyszínre [namelink name="Lukács János"] dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Szanka Ferencet továbbra is várják Apátfalván.

15:12 A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben a Szegedi Városi Ügyészség nyilatkozik a továbbiakban. Információink szerint fél órán belül a helyszínre érkezik [namelink name="Szanka Ferenc"] ügyészségi szóvivő, aki sajtótájékoztatót tart. Időközben a tv2 operatőre le akarta filmezni a konvojban haladó hátramaradt három Hummert. Erre a sofőrök hagosan németül kezdtek kiabálni, és egy kutyával indultak az operatőr felé. A konfliktust elkerülendő, a hummeresekre vigyázó rendőrök visszaparancsolták a németeket az autókhoz, akik ennek ellenére többször is megpróbáltak az operatőr után menni. Folyamatosan azt kiabálták „no picture!"

14:41 A helyszíni információk több, mint ellentmondásosak. Egyesek szerint körözték az egyik Hummert, elképzelhető, hogy Nagylak óta követték a rendőrök. Az egyik járőr Apátfalván az Ady Endre és a Széchenyi utca kereszteződésében valószínűleg megpróbálta megállítani a járművet, ekkor történhetett a baleset.

Egy német rendszámú terepjáró ellenőrzés közben átgázolt a motoros rendőrön. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)



14:38 Négy német rendszámú Hummer tartott Szeged felé, aminek vélhetően felvezetést biztosítottak a motoros rendőrök. Azt továbbra sem lehet tudni, mi okozta a balesetet, a Szeged felé tartó terepjárókban túrázáshoz szükséges felszerelések vannak. A rendőrök most vizsgáljak át a terepjárót.


Korábban írtuk:
Meg nem erősített hírek szerint igazoltatás során egy terepjáró sofőrje áthajtott egy fiatal rendőrön a Csongrád megyei Apátfalva területén. A helyszínre mentő és mentőhelikopter érkezett, a 3 kilométeres kamionsor Apátfalva falu központjától majdnem Magyarcsanádig ér.

Egy szemtanú szerint a motoros rendőrök vezettek fel egy német rendszámú Hummer terepjárót, és igyekeztek leállítani. Ekkor a sofőr meggondolta magát, továbbhajtott és áthajtott a fiatal rendőrön és motorján. A szemtanú szerint ekkor dördült egy lövés, amelyet - az első hírekkel ellentétben - nem a sofőr adott le, hanem arányos válaszként a rendőrök.

Az első hírek szerint egy megállított német rendszámú terepjáró sofőrje áthajtott egy rendőrön a 43-as főúton Apátfalván az Ady Endre utcában. Fotó: Major Zsuzsanna, Makói VTV (galéria)


A rendőr állapotáról egyelőre nincs hír, de a mentőhelikopter 14:00-kor felszállt a helyszínről, ami azt jelzi, hogy sikerült stabilizálni állapotát. A felszálló helikopter orvosainak a helyszínen lévő egyik rendőr ezt mondta: "Nagyon vigyázzatok rá! A világ legaranyosabb sráca!"

Munkatársunk helyszíni jelentése szerint tucatnyi rendőrautó, mintegy 20 egyenruhás rendőr és néhány civil ruhás nyomozó helyszínel. A helyszínről elküldték a bámészkodókat. Messziről is jól látszik, hogy a német terepjáró begyűrte maga alá a rendőr motorját. A szerencsétlenül járt rendőr ruhái még a helyszínen lévő mentőautó mellett vannak, a rendőrség igyekszik eltakarni a helyszínt.

A helyszínről az első híreket, az oda elsőként kiérkező Makói VTV stábja révén frissítettük.

Az esetről egyelőre nem nyilatkozott a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!