Makó és környéke

2015.04.29. 22:10

Makói majális rockkal

Megosztotta a makóiakat a majális idei programja, amelyet sztárvendégek nélkül, a főműsorban helyi rockzenekarok fellépésével szerveztek meg. A fiatal rockzenészek örülnek a lehetőségnek, és gázsi nélkül játszanak. <br>

Munkatársunktól

Az elmúlt idők legnagyobb vitáját váltotta ki a lapunk által alapított Makón élek Facebook-csoportban az idei városi majális programja. Tegnapig több mint 170-en szóltak hozzá a megosztott plakáthoz; az arányokból úgy tűnik, többen fejezik ki rosszallásukat, mint támogatásukat a Maros-parti műsorral kapcsolatban. A biztosítékot a legtöbb hozzászólónál az verte ki, hogy a helyi iskolások, táncosok, sportolók ilyenkor szokásos bemutatói után nem sztárvendég lép fel, hanem három helyi rockzenekar, a Ma-Rock, a Metalstorm és a Steel.

A makói majális egyik fellépője a Steel lesz. Fotó: DM

A makói majális egyik fellépője a Steel lesz. Fotó: DM
Szégyen, felháborító, nulla színvonal – így az ellenzők. A támogatók viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy az úgynevezett sztárvendégek playback műsora nem képvisel különösebb értéket, nem vonz tömegeket, és most legalább lehetőséget kapnak a helyi csapatok is arra, hogy tömegek előtt mutassák meg, mit tudnak. A vita hullámai a városházát is elérték: Török Miklós (DK) a rendes testületi ülésen foglalta össze a műsor miatti panaszokat, mire Farkas Éva Erzsébet polgármester (Fidesz) is azt mondta, igenis érdemes teret adni szárnyukat bontogató makói csapatoknak.

– Mi örülünk a lehetőségnek – mondta az utolsóként fellépő Steel zenekar basszusgitárosa, Kiss Szabolcs. Hozzátette: a mostani majális szerinte azért is jó, mert változatosságot hoz, eddig ugyanis a fémzene mindig hiányzott a kínálatból. Ráadásul a három zenekar a rockon belül a sokszínűséget jeleníti meg, hiszen nemcsak kőkemény metálbanda, de klasszikus bluest és rock and rollt, rockslágereket játszó csapat is van köztük. A fellépést egyébként ingyen vállalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!