Makó és környéke

2015.09.25. 22:27

Kárpótlást kér az édesanya a Makovecz téri halálos baleset után

Makó - Eredetileg nem akart, de miután a végtisztességgel járó költségek miatt anyagi helyzete megrendült, most mégis kárpótlást szeretne a makói önkormányzattól a Makovecz téri medencében tragikus balesetet szenvedett férfi édesanyja. A város kész megvizsgálni a kérelmet, ha írásban megkapja.

Sz.I.M.

– Eredetileg nem akartam, eszembe sem jutott. Most is csak azért kérem, mert miután eltemettem a fiamat, a költségek miatt nagyon nehéz anyagi helyzetbe kerültem. A gyerekeim igyekeznek segíteni, de őket sem veti fel a pénz, nekem meg csak 67 ezer forint a nyugdíjam. Ebből a rezsiköltségek után már nem sok marad élelmiszerre, miközben az egyik fiam is nálam lakik, gondoskodnom kell róla, mert nagyon beteg – mondta annak a férfinak az özvegy édesanyja, aki a múlt évben halálos balesetet szenvedett a Makovecz téren.

Megírtuk: a 48 éves [namelink name="Barát Sándor"] tavaly szenteste, miután meglátogatta közelben lakó bátyját, beleesett a Makovecz téri zenepavilont sarló alakban körülvevő medencébe, és olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy néhány nap múlva meghalt a kórházban. Úgy került a Hagymatikum Fürdő előtti medencébe, hogy át akart kerekezni a téren. Ez márványlapokkal van kibélelve. Most víz van benne, télen viszont üres; a pereme mindössze 10 centi magas, és sokak szerint a tér ki sincs világítva rendesen. Az édesanya azt mondta, a férfi nem volt ittas a baleset idején.
 

Fiát máig siratja. Fotók: Szabó Imre

Fiát máig siratja. Fotók: Szabó Imre

Barátné először tavasszal fordult lapunkhoz. Akkor annyit szeretett volna elérni, hogy a medencét az önkormányzat világítsa ki, illetve kerítse el, nehogy más is meghaljon – egyébként másokat is ért itt szerencsésebb kimenetelű baleset. Ez a figyelemfelkeltés nem volt hiábavaló, hiszen mint beszámoltunk róla, az önkormányzat már készítteti, és a víz leeresztését követően, azaz várhatóan október közepén fel is szereli a korlátot, illetve az új lámpaoszlopokat. A most felmerült kártérítési igényről azt mondta, ha az önkormányzat a 400 ezres temetési kiadás felének megfelelő összeget adna, már elfogadná.

 A városházán lapunknak azt mondták, amennyiben az asszony írásban benyújtja kártérítési kérelmét, meg fogják vizsgálni, és döntenek róla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!