Makó és környéke

2017.08.30. 18:49

Késik a makói üdülők eladása

Makó - A Maros-parti üdülősök abban bíztak, szeptember elejére már nem bérlők, tulajdonosok lehetnek. A mai testületi ülés egyik előterjesztése szerint erre várniuk kell további 2 hetet.

Szabó Imre

Nyolc Maros-parti üdülő értékesítésének adott zöld utat júniusban a makói képviselőtestület – ezek közül hétért jelentkeztek jelenlegi bérlőik. A kérdés a mai ülésen kerül napirendre, mert a pályázók között volt, aki hiányos dokumentációval jelentkezett. Ilyen esetben lehetőséget kell adni a hiánypótlásra, amire 15 napos határidő van. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az elbírálásra megszabott határidő is kitolódik ennyivel, azaz szeptember 14-éig.


Mint korábban megírtuk, a folyóparton nyaralót bérlők régóta szerették volna megvásárolni a telkeket, amelyeken az épületeik állnak, ám sokáig nem kaptak egyértelmű választ a városházától arra, ez lehetséges-e. Becslések szerint egyébként nagyjából 250 üdülőtelek van itt, és harmaduk már most is magántulajdonban van. Az idén nyáron megvételre felajánlott üdülőtelkek közül a legkisebb 298, a legnagyobb 926 négyzetméteres, a legolcsóbb forgalmi értéke 620 ezer, a legdrágábbé pedig 2 millió forint az önkormányzat felmérése szerint.


Az ülésen, amely ma reggel 9-kor kezdődik a Koronában, ezenkívül terítékre kerül többek között a szakmunkásképző egykori kollégiumának fűtéskorszerűsítése, a Makó–Maroslele közti kerékpárút és a helyi autóbusz-közlekedés is.

Címkék#üdülő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!