Makó és környéke

2017.12.11. 18:30

Erika már nem kézzel mos - története meghatotta olvasóinkat

Szinte egymás kezébe adják a kilincset a jó szándékú emberek a makói Kovács Erikánál, mióta megírtuk, hogy egyedül neveli súlyos agykárosodással élő lányát. A család bizakodik: most már biztosan nem fognak sem fázni, sem éhezni az ünnepek idején.

Szabó Imre

 

A család igen szerény körülmények között, egy rossz állapotú kis parasztházban él, ami nem is a sajátjuk. Háztartási eszközeik az évek során tönkrementek, nincs pénzük cserére vagy javításra, de a mindennapi étkezés és a tüzelő megvásárlása is állandó gondot jelent számukra.

Erika története meghatotta olvasóinkat, és a Facebookon is megosztott cikkünk nyomán szinte példa nélküli összefogás bontakozott ki. Amikor szombaton felkerestük, éppen egy helyi vállalkozó, Ratkai Tibor hozta el mindazt, amit barátai, ismerősei révén sikerült összegyűjteni: egy mosógépet, egy hűtőt, sokféle tartós élelmiszert.

Kovács Erika meghatottan köszönte meg az adományokat. Fotó: Szabó Imre

Kovács Erika meghatottan köszönte meg az adományokat. Fotó: Szabó Imre

Ráadásként a pénzadományokból rendelt a családnak tűzifát is, 57 ezer forint értékben. Erika a könnyeivel küszködve ölelte meg köszönetképpen a férfit.

 

– Fel sem tudom sorolni, mi mindent kaptunk az elmúlt napokban. Ruhákat, takarót, élelmiszert, tisztítószereket, fát, porszívót hoztak – mondta el, ami hirtelen az eszébe jutott.

A legnagyobb álmához, hogy eljusson Budapestre a Pető Intézetbe, ahol a kislányt kezelhetnék, egyelőre nem jutott közelebb, de úgy fogalmazott, hosszú évek után most végre lát fényt az alagút végén. – Nem gondoltam, hogy egy ilyen kis városban ennyi jó ember van! Egyébbel nem tudom viszonozni a jóságukat, csak azzal, hogy megköszönöm, de azt szívből teszem! – mondta az anyuka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!