Makó és környéke

2012.11.05. 21:38

Baleseti sebészet lesz, nappali kórház aligha Makón

Makó - A tisztiorvosi szolgálat határozata alapján azokat a betegeket, akik baleseti sebészeti ellátásra szorulnak Makón és térségében, a makói kórházban kell ellátni – tájékoztatta lapunkat Baráth Lajos, a makói kórház főigazgatója.

Munkatársunktól

A városi képviselő-testület szerdai ülésén tárgyaltak a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórház-Rendelőintézet ellátásainak sorsáról. A jelenlévők úgy tudták, már az is kérdéses, lesz-e egyáltalán a jövőben baleseti sebészeti ellátás Makón. [namelink name="Baráth Lajos"] hétfőn reggel arra hívta föl a figyelmet, hogy ez a kérdés most a szakhatóság határozatával rendeződött: lesz.

A Hagymatikum fürdőbe tervezett nappali kórházi ellátásról – amely a jelenleg is folyó kezelések mellett egy új fekvőbeteg-szolgáltatás lett volna – egyelőre nincs új információ. Ez az ügy is az ülésen, [namelink name="Molnár László"] képviselő kérdése nyomán került szóba. A részletekről együttműködési megállapodás készült a kórház és a Hagymatikum között, de még nem írták alá. Ez jelentős részben Baráth fejlesztési elképzelése volt, és az önkormányzat támogatta, mert a fürdő számára is előnyösnek látszott. Most is annak látszik, de a kórházat érintő átszervezés miatt már nincs napirenden. A főigazgató azt mondta, az ő fejlesztési elképzeléseiről nincs értelme beszélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!