Makó és környéke

2019.09.04. 12:52

Bolgár csempészett törököt Magyarországra, vádat emeltek ellene

A Makói Járási Ügyészség vádat emelt azzal a bolgár férfival szemben, aki idén májusban egy török férfit próbált meg Magyarország területére csempészni. Nem is akárhogyan.

A vádirat szerint a vádlott 2019. május 18-án éjjel 1 órakor jelentkezett belépésre Románia területéről Magyarország irányába a nagylaki határátkelőhelyen, egy autószállító tréler vezetőjeként. Az eljárás során megállapították, hogy a tréleren szállított személygépkocsi csomagterében elrejtőzött egy török állampolgárságú férfi. A határátlépést megelőzően, a határátkelőhely előtti utolsó autópálya pihenőjében, egy benzinkútnál bújt el a vádlott utasításait követve. A vádlott és az illegális határátlépő megállapodtak: ha a vádlott sikeresen elszállítja a török férfit Ausztriába, úgy az 1000 eurót fizet neki. A megállapodás kitért arra is, hogy a török férfinek át kell adnia a vádlottnak az útlevelét, a cipőjét, valamint a kikapcsolt mobiltelefonját  - utóbbit csak Ausztriában, az 1000 euró megfizetését követően kapta volna vissza.

A járási ügyészség a vádlottat vagyoni haszonszerzés céljából elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja. A vádlott letartóztatásban várja, hogy bűnösségének kérdésében döntsön a Makói Járásbíróság.


(leadképünk illusztráció - a szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!