Makó és környéke

2013.12.27. 22:57

Kárászy Szilvia harangjátékot hoz

Makó - Az egy évvel ezelőtti szünet után most újra a városi sportcsarnok ad otthont a hagyományos makói újévi koncertnek. Az est sztárvendége Kárászy Szilvia zongoraművész lesz, aki harangjátékával is elkápráztatja az est vendégeit.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Mint emlékezetes, egy évvel ezelőtt nem tudták megtartani az [namelink name="Erdei János"] nevét viselő városi sportcsarnokban a szokásos újévi koncertet, mert a katasztrófavédelem a West Balkán-tragédia miatt megszigorított tűzvédelmi előírásokra hivatkozva nem adott engedélyt a rendezvényre. Akkor a Hagymaházban, szűkebb közönség előtt játszottak a helyi magán-zeneiskola muzsikusai [namelink name="Csikota József"] karnagy vezetésével – most viszont újra a szokásos helyszínen kerül sor az újesztendőt köszöntő estre. Időközben ugyanis olyan füstelvezető rendszert szereltek fel, amelynek működése mellett egyszerre, egy időben már 630 főnél többen is lehetnek a csarnokban.

Kárászy Szilvia. Fotó: DM/DV

Kárászy Szilvia. Fotó: DM/DV
Az idei, szerda este 6-kor kezdődő koncert házigazdája a hagyományoknak megfelelően a magán-zeneiskola koncert-fúvószenekara lesz, Buzás Péter polgármester is itt mondja el újévi köszöntőjét, majd este 8-tól sor kerül az épület előtt a szokásos tűzijátékra. Az est sztárvendége [namelink name="Kárászy Szilvia"] lesz, aki festőként és zongoraművészként is ismert, de a Maros-parti városban mindenekelőtt harangjátékkal kápráztatja el a közönséget. Lapunknak azt mondta, több olyan zeneszámmal is készül, amelyet tőle ilyen formában most hallhat először a közönség – így például Vangelis vagy a Beatles egy-egy szerzeményét. Közös produkciója is lesz a makói együttessel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!