Makó és környéke

2008.05.12. 21:06

Kettőből kettőt nyert Apátfalva

Apátfalva - Apátfalván két földes utca szilárd burkolatot kap, és kerékpárút is épül pályázati pénzekből a nyáron.

Illyés Szabolcs

A regionális operatív program pályázatán 166 millió forintos támogatást nyert két projektre Apátfalva. – Huszonnégymilliós önerő mellett valósíthatjuk meg a nyár folyamán a két projektet. Az első keretében a Móricz Zsigmond és a Hajnal utca szilárd burkolatot kap, és a hozzájuk csatlakozó utcaszakaszokat, a Kossuth, Kereszt, Hajnal, valamint a Templom, Maros és Kölcsey utcát is felújítjuk – sorolta a polgármester. Hozzátette: igazán jelentős változást hoz a falu lakóinak életébe a másik beruházás is, aminek eredményeképp közel két kilométernyi kerékpárutat építenek meg.

– Jelenleg két lehetőség áll a kerékpárral közlekedő apátfalviak előtt: vagy a nem mindenütt megfelelő állapotú járdán kerekeznek, veszélyeztetve a gyalogosok testi épségét, vagy a saját életük kockáztatásával felhajtanak a 43-as főútra. Erre a KRESZ lehetőséget ad a bicikliseknek, de a nem ritkán nyolcvannal száguldó kamionkonvojok között szó szerint az életükkel játszanak, így a legtöbben inkább kerülőúton bicikliznek a falun belül – mutatta be a jelenlegi helyzetet Varga Péter.

A kerékpárút, amit még nyáron átadnak, közel 90 millióból épül meg. A Makó felőli vasúti átjárótól egészen Magyarcsanádig kerekezhetnek majd rajta. Megtudtuk: a legnagyobb költséget, közel 25 milliót a vasúti átkelő kialakítása jelenti. Itt – hasonlóan a főúthoz – fénysorompó és fél csapókar óvja majd a biciklizőket.

Címkék#Apátfalva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!