Makó és környéke

2007.07.17. 16:19

Lovas felvonulás Apátfalván

Ostorukat pattogtató, korhű jelmezbe öltözött lovasok járták végig a minap Apátfalvát, nyomukban egy feldíszített szekérrel.

Szabó Imre

Ostorukat pattogtató, korhű jelmezbe öltözött lovasok járták végig a minap Apátfalvát, nyomukban egy feldíszített szekérrel. A helyi polgárőr egyesület lovasszakosztályának tagjai – Baráth János, Vígh Mátyás, [namelink name="Németh László"], Darócz Károly és Szalamia János – ezzel a látványossággal, no meg a régi kisbírókat idéző ékes szóval igyekeztek felhívni a pátfalviak figyelmét a hétvégi, Szent Anna tiszteletére rendezett falunapra. Egyikük, Baráth János lapunknak elmondta: az apátfalvi lovas csapat tagjai nem profi lóversenyzők, valamennyien gazdálkodnak és a földmunkák után vállalkoztak a nem mindennapi hírverő akcióra. Lovaik is közönséges igáslovak. A felvonulást azért találták ki, mert az idősebb korosztályt csak így lehet megszólítani, a rendezvény programjaira csábítani – plakáton vagy az interneten keresztül aligha. A lovas felvonulás mindenesetre nagy feltűnést keltett Apátfalván. A lovasok mostanság már a lovaspályán dolgoznak, merthogy a hét végén verseny is lesz a falunap keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!