Makó és környéke

2012.08.24. 11:20

Majd 6 kilót fogyott 12 óra alatt

3.8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42 km futás - ezt kell teljesítenie egy huzamban annak, aki Iron Man akar lenni. A makói, 37 éves Ábrahám Pál a nagyatádi XXII. Extreme Man hosszútávú országos triatlon bajnokságon megtette mindezt, 12 óra alatt, 5.5 kilót fogyott.

Major Zsuzsanna

"Három évvel ezelőtt 104 kiló voltam - most 75 vagyok- akkor határoztam el, hogy lefogyok. Elkezdtem sportolni, futni és úszni. Megfogadtam, hogy egyszer Iron Man leszek." -meséli Ábrahám Pál, aki július végén, a nagyatádi a XXII. Extreme Man hosszútávú országos triatlon bajnokságon megvalósította álmát.

Ábrahám Pál, a mkói Vasember.

Ábrahám Pál, a makói Vasember.
"3.8 kilométert úsztam élővízben, mindenki csapkodott körülöttem, volt, hogy a víz alá merültem, de úsztam tovább. Azután következett a 42 kilométernyi futás. 36 fok volt, többször rosszul lettem, meg kellett állnom pihenni. A 51-szeres Iron Man biztatott, hogy keljek fel és menjek tovább. Végül a 180 kilométeres kerékpározás következett. 600 indulóból 400-an értek célba. Én 134.-ként, 12 óra 19 perc alatt teljesítettem a versenyt. A legjobb idő 8 óra 50 perc volt. . A célba érkezéskor ugyan a várt euforikus állapot elmaradt, mert nagyon fáradt voltam összességében nagyon boldog vagyok." - fogalmaz.

Pál mentős szakápolóként dolgozik, három éve minden nap edzett munka után. Kijárt futni, télen, sötétben, esőben, ha kellet. Sohasem adta fel. "Amikor az ember elbizonytalanodik, vagy megfordul a fejében az, hogy nincs kedve futni, mert túl hideg van, vagy rossz az idő, esetleg fáradt, akkor rögtön fel kell húzni a cipőt és el kell indulni."

Elmondta, napi 50-60 kilométert biciklizett a verseny előtti három hónapban, a futás pedig évek óta a mindennapjai része. A töltésen többször befutott már például Makóról Szegedre, akár hivatalos ügyeket intézni és bejárta már a várost és a környező falvakat is. Azt mondja neki a sport nemcsak életforma, hanem meditáció is, ahol teljesen kikapcsol. Hozzá tette, jövőre is Iron Man szeretne lenni, méghozzá úgy, hogy lefarag az ez évi idejéből, sőt minden évben indulni szeretne ezentúl. "Én leszek a legidősebb Iron Man, még 100 évesen is csinálni fogom."- mondta.

Címkék#Makó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!