Makó és környéke

2013.07.14. 20:15

Maroslelén pihen a dán vízilabdakapus

Maroslele - Maroslelén, a szüleinél pihen a háromszoros dán bajnok vízilabdakapus, Somodi Balázs. Az utóbbi két évet tanulással töltötte – most azt tervezi, egy évre visszatér az északi országba védeni.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A magyar vízilabdának óriási tekintélye van külföldön, nem csoda hát, hogy a maroslelei Somodi Balázst úgy fogadták 5 évvel ezelőtt a dán vízipólósok, ahogy mondjuk egy brazil focistát fogadnak Magyarországon. A most 24 esztendős fiatalember azért utazott az érettségi után Dániába, hogy ott tanuljon. Vízilabdás pályafutását 10 esztendősen, Hódmezővásárhelyen kezdte, s tudásának, tehetségének köszönhetően egyből helyet kapott az ország úgyszólván állandó bajnokcsapatában, az Odense Fremben. Az együttes Balázs csatlakozását követően ismét bajnok lett, háromszor egymás után.

A sportsikerek ellenére sem tévesztette szem elől eredeti célját, éppen ezért másfél évvel ezelőtt visszatért Magyarországra, és a Budapesti Gazdasági Főiskolán folytatta tanulmányait. Most, az idei vizsgák sikeres letétele után hazatért szüleihez pihenni, kikapcsolódni. Jelenleg gazdálkodással foglalkozó szüleinek segít a betakarított fokhagyma feldolgozásában, de azért bulizik is, mint minden más fiatal. Dán csapattársai, barátai közül is meghívott hármat, akikkel többek között bográcsozni fog a Maros- parton.

Somodi Balázs egy évre még visszamenne Dániába. A szerző felvétele

Somodi Balázs egy évre még visszamenne Dániába.
A szerző felvétele

Balázs most azt fontolgatja, két félévre felfüggeszti az itthoni tanulást, és egy esztendőre visszatér a vikingek földjére védeni. Igaz, Dániában még a bajnok vízilabdacsapat tagjai sem kapnak fizetést, neki azonban a kapuskodás mellé állást is ajánlottak. Úgy tűnik, szükségük van Balázsra – ami tény: amióta ő hazatért, az együttes már nem bajnokcsapat, tavaly második, idén harmadik lett. Megjegyzi azt is, hiányzik már neki a vízilabda. Távlati tervei között azonban nem szerepel a sportkarrier: diplomáját a vendéglátásban, Amerikában vagy Új-Zélandon szeretné kamatoztatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!