Makó és környéke

2011.10.25. 21:34

Pulitzerre emlékezik Makó

Makó - Ötödik alkalommal adják át Pulitzer szülővárosának díját, azaz a fiatal, középiskolás és felsőoktatásban tanuló újságírókat elismerő kitüntetést szombaton.

Szabó Imre

A díj alapítója a makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége, odaítéléséről a beérkezett pályamunkák alapján dönt a szakmai zsűri. Ez utóbbi elnöke a Pulitzer-emlékdíjas televíziós újságíró, [namelink name="Baló György"], tagja [namelink name="Eötvös Pál"], a MÚOSZ volt elnöke, [namelink name="Csillag András"] Pulitzer-kutató és lapunk főszerkesztője, [namelink name="Sulyok Erzsébet"]. Ebben az évben 66 pályamunkát kellett értékelni 30 jelentkezőtől, és a két kategóriában egy-egy díjat, valamint két különdíjat adnak át. A két kategóriagyőztes 100-100 ezer forintot kap, valamint a makói főtéren álló Pulitzer-szobor kicsinyített mását.

A rendezvényt hagyományosan kísérő szakmai konferenciák sorában várhatóan a mostani lesz a legszínvonalasabb – tudtuk meg Bálint Mártától, a szervező közművelődési nonprofit kft. igazgatójától. Ezúttal kifejezetten a pulitzeri hagyományok tükrében lesz szó az újságírásról. Csillag András Pulitzer életútjáról, [namelink name="Urbancsok Zsolt"] főlevéltáros a Pulitzer család történetének kutatásáról beszél majd, míg Horváth Gábor, a Népszabadság főszerkesztő-helyettese a sajtószabadság amerikai felfogásáról, [namelink name="Stumpf András"], a Heti Válasz újságírója a mai sajtó feladatáról és az újságírói gyakorlatról, [namelink name="Wisinger István"] szerkesztő-műsorvezető pedig Pulitzer örökségéről beszél.

Címkék#Makó#díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!