MarketingLabor

2013.12.30. 00:37

A Facebooknak leáldozott?

Egy, a közösségi portálokról szóló tanulmány szerint igen. Az Egyesült Királyságban 16-18 éves fiatalokat interjúvoltak meg. Szerintük ma már egyáltalán nem cool a Facebook használata.

Anyukád is követne?

Évekkel ezelőtt, mikor a Facebook még újdonságnak számított, szülők (tíz)ezrei féltették gyermekeiket az ismeretlentől, és érezték azt, hogy életkoruk és informatikai tapasztalatlanságuk miatt lemaradnak valamiről. Valamiről, amibe viszont a gyermekeik éjszakákig belefeledkeznek, az okostelefonok elterjedésével pedig a Facebook használata felváltotta a verbális kommunikációt – még barátok közt is. A szülők joggal aggódhattak a kiszolgáltatott információk intimitása és átgondolatlansága miatt. Meg volt tehát a kellő motiváció a nagy kék ismeretlen meghódítására. Így aztán az időközben trendivé vált „ősök” ma már barátnak jelölik a kamaszt, követik minden lépését, illetve posztját, leinformálják a barátokat, ismerősöket, vagyis a gyermek szerint többet tudnak, mint kellene. A fent említett fiatalok ezért nevezték „uncool”-nak a Facebook használatát, és ezért döntöttek úgy, hogy másik négy közösségi portál használatára cserélik fel.

Az újdonság varázsa, vagy potenciális alternatíva

A legközelebbi barátok a Snapchatet használják, a WhatsApp a haverokkal való kapcsolattartásra szolgál, a Twitterrel szélesebb ismeretségi körökben kommunikálnak, képeket pedig az Instagramon osztanak meg. Ez utóbbiról természetesen meg kell említenünk, hogy a Facebook tulajdona.

600.000 brit dislike a Facebooknak

Idén januárban (vagyis szinte már mondhatjuk, hogy tavaly) a SocialBakers publikálta a fenti számot, melyre reagálva a Facebook egyik szóvivője azt nyilatkozta, hogy meg vannak elégedve a portál látogatottságával, nem is értik a 600.000-es számot, a felhasználók száma folyamatosan növekszik, illetve a portál aktív tagjainak több mint fele minden nap bejelentkezik Facebook profiljába.

A magyarok viszont szeretik az anyukájukat

A SocialBakers oldalán mindenki számára elérhetőek a Facebookkal kapcsolatos statisztikák. Itt például azt láthatjuk, hogy mely oldalak rendelkeznek a tíz legtöbb magyarországi felhasználóval. E szerint első helyen az Extreme Silver oldala áll, második a Túró Rudi, harmadik helyezést pedig a Kvíz Játékok oldala szerezte meg. A Top10 listában szerepel még Norbi Update oldala, valamint 10. helyen a Szeretem anyukámat! Gondolom, akkor követhet is…

 

 

Források:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!