Mórahalom és környéke

2019.06.11. 12:40

Valaki kutyákat mérgez Domaszéken - a helyiek sejtik, ki lehet

Mérgekkel öli valaki a kutyákat Domaszéken. A helyiek félnek, hogy egyszer egy kisgyerek nyeli le a vegyszert. Szerintük egy középkorú nő lehet a tettes.

Suki Zoltán

– Múlt vasárnap este tízkor még játszottunk vele, evett-ivott, ahogy szokott, másnap reggel azonban már nem találtuk Rexit – mondta a Délmagyarországnak Hajni, aki azt is elmondta, mi történt a család ötéves kedven­cével.


Hajni és férje hétfőn, korán reggel vitte ki a kukát, ahogy mindig szokták, de egy dolog elmaradt, nem futott eléjük a kutya.


– Kérdeztem a férjemet, hogy bezárta-e, és amikor azt mondta, hogy nem, már rosszat sejtettem. Rexit a kennelnél találtuk meg. Borzasztóan nézett ki, fel volt fújódva, a sze­­méből és a szájából is hangyák jöttek ki, teljes hullamerevségben volt. Egyértelmű, hogy megmérgezték – tette hozzá az asszony.

Egy középkorú nőre gyanakszanak a helyiek. Fotó: Frank Yvette

Egy középkorú nőre gyanakszanak a helyiek. Fotó: Frank Yvette

Rexi halála Hajniék kisfiát, Gabit viselte meg a legjobban. A kisfiú folyamatosan zo­­kogott, alig bírták elvinni az iskolába. Azóta is sokszor emlegeti kedvencét.


Hajniék a mérgezés után el­mentek az önkormányzathoz, ahol azt mondták nekik, hogy nem tudnak mit tenni. Pedig már olyan is előfordult, hogy egy kisgyerek kezéből kellett kivenni az udvarra dobott mér­­get. A helyiek nem tudják, hogy mi folyik Domaszéken, ahol már év eleje óta mérgezi valaki a kutyákat.


A legkorábbi eset Csilláéknál történhetett. Ő azt mondta, hogy január 23-án a kisgyerekük találta meg az udvarra dobott mérgeket, azaz csak azt, ami megmaradt belőlük. Mivel idejében észrevették, az ő kutyájuk nem pusztult el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!