Súlyos sérülések

2022.02.25. 06:01

Nyolc kutya támadta meg, élet-halál közé került egy 11 éves sepsiszentgyörgyi kisfiú

A kisfiú ugyan túlélte a brutális kutyatámadást, de két életmentő műtétet kellett végrehajtani rajta, és még további operációk várnak rá.

A 11 éves kisfiú az iskolából tartott hazafele kedd délután Sepsiszentgyörgyön, amikor egy udvarról egyszerre nyolc megvadult eb szökött ki, és azonnal a gyerekre támadtak. A kutyák egy állatorvos kertjéből kúsztak ki a kerítés alatt, már későn észlelte, hogy az állatok súlyosan megsebesítették a gyereket, akit a helyszínen ő látott el, amíg a mentők kiérkeztek. 

„A karjain és a felsőtestén voltak súlyos sebek, valamint az egész testén karmolások, a gyermek kezét plasztikázni is kellett, ezért átszállították a brassói gyermekkórházba. Eddig kétszer operálták, de még legalább egy műtétre szüksége lesz”– mondta a helyi rádiónak András-Nagy Róbert, a megyei sürgősségi kórház igazgatója.

Az állatorvos ellen a rendőrség eljárást indított a kutyatámadás megelőzésének elmulasztása miatt, az ítélet súlyosságánál figyelembe veszik, hogy a kisfiú élete veszélyben volt, és legalább 60 napig fog lábadozni, ha nem lép fel komplikáció – írja a Bors. 

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!