jótékonyság

2020.04.27. 20:00

Több milliót fizettek Maradona egyik mezéért

Hétfőn újabb halasztásokat jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt, a belgák teniszezőjét, Kirsten Flipkenst pedig megbüntették határsértésért. Diego Maradona meze 55 ezer euróért kelt el egy olaszországi árverésen.

A szervezők közölték, hogy az eredetileg márciusra kiírt katalán kerékpáros körversenyt idén már nem rendezik meg. A viadal jubileumát ünnepli, s a házigazdák azt szeretnék, hogy a 100. alkalom – 2021-ben – méltóképpen ünnepélyes legyen és a legnagyobb sztárok induljanak a versenyen. Mivel

a tervek szerint augusztustól a Tour de France-t, a Giro d'Italiát és a Vueltát is lebonyolítják,

a katalán szervezők úgy ítélték meg, hogy nincs értelme a nagy viadalokkal párhuzamosan még idén megrendezni az ő versenyüket is.

A járvány idejére megszigorított határvédelmi előírások megsértése miatt 250 eurós (88 ezer forint) büntetést kapott a belga teniszező, Kirsten Flipkens.

A játékos 130 kilométeresre tervezett biciklitúráján Hollandiába tévedt, s határsértésért megbüntették.

A női világranglista 77. helyezettje maga osztotta meg a belga sajtóval, hogy kerékpáros kirándulás közben állították meg a rendőrök, miután egy erdőn áthaladva olyan útra fordult rá, amely már Hollandiához tartozik.

Közben egy jótékonysági akció keretében 55 ezer euróért kelt el Diego Maradona egyik meze.

Az argentinok legendás, világbajnok futballistájának trikóját korábbi nápolyi csapattársa, Ciro Ferrara ajánlotta fel árverésre.

A volt olasz válogatott játékos Fabio és Paolo Cannavaróval közösen alapítványt hozott létre,

a mostani bevételt a koronavírus-járvány megfékezésére, betegek kezelésére ajánlották fel.

„Egy újabb meccset nyertünk meg együtt, Ciro Ferrara”

- írta a Facebookon Maradona.

„Valószínűleg a legfontosabbat. Együtt nyertük meg, ahogy mindig is.”

Ferrara közlése szerint az aukció összesen 85 ezer eurós bevételt hozott. Maradona mezén kívül további 26 futballista emléktárgyaira lehetett licitálni.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában