Nézőcsúcs

2024.01.11. 13:35

Rekorddal indult a férfi kézilabda Európa-bajnokság Németországban

Az olimpiai címvédő Franciaország győzelmével indult az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság. A düsseldorfi labdarúgó-stadionban rendezett nyitómérkőzést sportági világcsúcsot jelentő ötvenháromezer néző látta.

MW

Kézilabda: Európa-bajnokság, Franciaország–Észak-Macedónia, mérkőzés, A csoport, 1. játéknap a Merkur Spiel-Arénában

Forrás: AFP

Fotó: Federico Gambarini

Nehezen startolt a németországi Európa-bajnokság, mivel óriási káosz uralkodik az országban. A német vasutasok szerdán reggel kezdték meg a két napra tervezett sztrájkjukat. A szervezők tehetetlenek a fennakadások miatt, ami a tornára érkező magyaroknak is keresztbe tehet – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. Mindezen nehézségek ellenére nézőcsúccsal indult a kontinensviadal.

France - North Macedonia
Kézilabda: Európa-bajnokság, Franciaország – Észak-Macedónia, mérkőzés, A csoport, 1. játéknap a Merkur Spiel-Arénában. A francia Hugo Descat akcióban
Fotó: Tom Weller / Forrás: AFP

Világcsúcs Düsseldorfban

Franciaország 39-29-re legyőzte Észak-Macedóniát az Eb nyitómérkőzésén, szerdán Düsseldorfban. A Telekom Veszprém francia játékosai közül a balszélső Hugo Descat mind a hét lövését gólra váltotta, a beálló Ludovic Fabregas és az irányító Kentin Mahé három-három, a jobbátlövő Nedim Remili egy alkalommal talált be- írta meg az Origó. A düsseldorfi labdarúgó-stadionban, a Merkur Spiel-Arenában sportági világcsúcsot jelentő ötvenháromezer néző látta a mérkőzést. Az eddigi rekordot a 2014 szeptemberében több mint negyvennégyezer (44 189) szurkoló előtt rendezett Rhein-Neckar Löwen–HSV Hamburg német bajnoki meccs jelentette a frankfurti futballstadionban.

Germany - Switzerland
Kézilabda: Európa-bajnokság, Németország - Svájc mérkőzés, A csoport, 1. játéknap a Merkur Spiel-Arénában
Fotó: Tom Weller / Forrás: AFP

Sokan be sem jutottak a meccsre

A franciák meccse után a házigazda német válogatott 27-14-re legyőzte Svájcot a düsseldorfi stadionban. A szintén több tízezer néző előtt rendezett találkozón a német Juri Knorr volt a mezőny legeredményesebb játékosa, aki tizenkét lövéséből hat gólt szerzett.

Fantasztikus a hangulat, tényleg megtelt az aréna, bár a legfelső sorokból biztosan nem látnak valami jól az emberek. Nagyon furcsa érzés, pedig mi nem is ülünk annyira messze a pályától

– nyilatkozta a helyszínről Ilyés Ferenc, a magyar szövetség elnöke. A játékosként 229-szeres válogatott játékos hozzátette, sokan be sem jutottak a stadionba, és eladó jegy reményében várakoztak a bejáratoknál – olvasható az Origón

A magyar férfi kézilabda-válogatott január 12-én, pénteken kezdi meg a szereplését a németországi Európa-bajnokság C csoportjában, első ellenfele Montenegró nemzeti csapata lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában