Ország-világ

2015.11.13. 21:50

Megerősítik a mindszenti Tisza-partot

Mindszent - Megerősítik a 2013-ban leszakadt partfalat a mindszenti nagyrévnél. Az akkori áradás után hirtelen apadt a Tisza, és ezen a részen nagy tömegű föld indult meg és szakadt a folyóba.

Munkatársunktól

A néhány méterre található Halászcsárda épülete veszélybe került, a mellette húzódó utat is lezárták. Most a vendéglátóegységtől a strand irányába 25 folyóméter hosszan zajlik a függőleges partszakasz megerősítése – tájékoztatott [namelink name="Kozák Péter"]. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, szádlemezeket vernek le a jövő héten, így megállítható a partfal mozgása. A kivitelezés elkezdődött, még novemberben elkészülnek vele. A mindszenti révnél a másik irányban is omlott le partszakasz. Ezen az oldalon rézsűt alakítanának ki. A felújítás megkezdése előtt az ott található ingatlanok tulajdonjogát rendezni kell – tájékoztatott az igazgató.

 

Életveszélyes volt. Most biztonságosabbá teszik a partot Mindszentnél. Fotó: Antal Sándor

Életveszélyes volt. Most biztonságosabbá teszik a partot Mindszentnél. Fotó: Antal Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában