Ország-világ

2016.06.01. 14:29

Bankbetéteket csapoltak meg az orosz hackerek

A számítógépes kalózok 7,3 milliárd forintnyi rubelt tulajdonítottak el a bankszámlákról.

Orosz pénzintézetek bankbetétjeit megcsapoló hackercsoport másfél tucat tagját vették őrizetbe Oroszországban - közölte szerdán az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Tájékoztatása szerint a számítógépes kalózok 1,7 milliárd rubelt (7,3 milliárd forint) tulajdonítottak el a bankszámlákról. Ők fejlesztették ki és terjesztették az ehhez szükséges programot is.

A titkosszolgálat és a rendőrség emberei, a nemzeti gárda fegyvereseinek támogatásával egyszerre Oroszország 15 régiójában hajtottak végre razziákat, és mintegy 50 embert állítottak elő. Közülük 18-at letartóztatásba helyeztek, három embertől pedig a kiutazási engedélyt is megvonták.

A hatósági eljárás során sok számítógépet, távközlési eszközt, strómanok nevére kiállított bankkártyákat, pénzügyi dokumentumokat és a bűncselekmények elkövetését igazoló nagy mennyiségű készpénzt foglaltak le.

A bűnbanda tagjai ellen vádat emeltek, de a nyomozati eljárás még nem ért véget, és más elkövetőket is keresnek a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában