Ország-világ

2017.06.16. 18:37

Oktató és tanítványa veszthette életét a vitorlázógép lezuhanásakor

A tököli repülőterén eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le egy magyar lajstromjelű "motoros vitorlázógép".

Oktató és tanítványa veszett oda


A tököli baleset során egy Falke típusú motoros vitorlázógép zuhant le, utasaival, F. Tibor repülőoktatóval és tanítványával - írja a Velvetre hivatkozva a Bors. Az jelenleg még nem tisztázott, fel- vagy leszállás közben csapódtak a földbe - írják.


Ketten vesztették életüket annak a balesetnek a következtében, amely 2017. június 16-án 15 óra 20 perc körül történt a Pest megyei Tökölön. A város repülőterén eddig tisztázatlan körülmények között zuhant le egy vitorlázógép - írja weboldalán a rendőrség.

 

Lezuhant egy kisrepülő Tökölön, ketten meghaltak



A rendőrök a helyszínelést megkezdték, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti Osztálya.


A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium keretében működő Közlekedésbiztonsági Szervezet arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ők is vizsgálatot indítottak a baleset körülményeinek kiderítése érdekében. Ők nem a felelősséget, hanem azokat az okokat vizsgálják, amelyek a tragédiához vezettek.

Céljuk, hogy megelőzzék a hasonló baleseteket.

    

A szerencsétlenül járt jármű egy magyar lajstromjelű  "motoros vitorlázógép" - tették hozzá.


Az Index szúrta ki, hogy az időkép kamerája rögzítette, ahogy felcsapnak a lángok a háttérben látható fás részen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában