Drámai helyzet

2023.06.28. 20:59

Nincs éjszaka lövöldözés nélkül a déli határnál (videó)

Hosszú perceken át tartott a lövöldözés kedd este a szerb–magyar határ közvetlen közelében.

MW

Migránsok az ideiglenes mûszaki határzár mellett a szerb-magyar határ közelében, Horgosnál 2016. július 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

A migránsok most már mindennap lövik egymás, s eddig csak a vakszerencsének és a helyiek óvatosságának köszönhető, hogy nem volt nem bevándorló áldozata vagy sérültje a gépfegyverekből leadott lövéseknek. A Magyar Nemzet információi szerint Szabadka több pontján is lehetett hallani kedd éjszaka és szerda hajnalban a fegyverropogást. A közösségi médiában többen is jelezték, hogy a távolból gépfegyverek zaja hallatszik.

Ezt a videót a város Makkhetes városrészében készítették. A posztot feltöltő fiatal édesanya csak annyit írt hozzá kommentként, hogy

a Makkhetesen többé nem tudnak nyugodtan aludni.

De nem csak ott lehetett hallani a lövöldözést. Palicson és a közeli radanováci erdő szélén is lövésektől volt hangos a kedd este – írják többen a Facebookon.

A helyeik félnek és felháborodottak, hogy gyakorlatilag no-go zónává vált az erdejük. A felvétel alatt az egyik hozzászóló például azt írta:

Korábban szerettem az unokáimmal az erdőbe járni., megtanítani nekik, hogyan hívják a fákat. Eső után pedig gombát gyűjtöttünk. Sátorozás és tábortűz is volt. Most ez tiltott terület

− fogalmazott a helyi lakos.

A teljes cikket a Magyar Nemzeten olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában