Antifa-támadások és pedofilbotrány

2023.07.12. 17:43

Az erőszak erőszakot szül – erre figyelmezteti Kocsis Máté Jámbor Andrást

Halálos fenyegetés érte Jámbor Andrást, a Szikra mozgalom országgyűlési képviselőjét, akinek bejelentésére Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője is reagált, rámutatva, hogy éppen a szélsőbaloldali politikus „bolsevik-kommunista meggyőződése” importálta az erőszakot a magyar politikába.

MW

Jámbor András, a Szikra mozgalom országgyűlési képviselője (b) és Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos/Koszticsák Szilárd

„Rossz dolog, hogy megfenyegettek, sok politikus ismeri az érzést, átéltünk már ilyesmit. Továbbmegyek: ami veled történt, bűncselekmény, és elvárjuk a hatóságoktól, hogy derítsék fel az elkövetők kilétét. A fenyegetés, az erőszak nem lehet a közéleti viták része, eszköze” – szögezte le Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője szerda délután abban a Facebook-posztjában, amelyben arra reagált, hogy Jámbor Andrást, a szélsőbaloldali Szikra Mozgalom országgyűlési képviselőjét halálos fenyegetés érte.

Közösségi oldali bejegyzésében a kormánypárti politikus ugyanakkor rámutat, hogy aligha van min csodálkoznia ellenzéki politikustársának az őt ért fenyegetésen, hiszen mint írja, az ő „hazai és külföldi elvtársai, radikális szélsőbaloldaliak magyar embereket vertek félholtra Budapest utcáin”, azaz Kocsis Máté szerint hosszú idő után Jámbor András maga és az ő „bolsevik-kommunista meggyőződése” importálta a magyar politikába az erőszakot.

„Az osztrák sajtó már azt is feltárta, hol volt Ausztriában a fészke annak a radikális Antifa-csoportnak, melynek mozgalmad tagjai is aktív résztvevői voltak. A tavaszi szélsőbaloldali vérengzések után azt is tudta minden józanul gondolkodó ember, hogy ebből baj lesz. Ugyanis az erőszak erőszakot szül. Aki az erőszak eszközéhez nyúl, az maga is könnyen az áldozatává válik. Sokan megmondták előre, így is lett, és ez rossz irány” – hangsúlyozza a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté a teljesség igénye nélkül fel is sorolja Jámbor András és a mozgalmához köthető aktivisták ügyeit: „Ti voltatok azok, akik erőszakkal eltorlaszoltatok vállalkozásokat, erőszakkal közhivatalokat foglaltok el (munkaidőben), a te barátaid fenyegették lámpavasra akasztással a jobboldali embereket, és fantáziáltak arról, hogy vérnek kellene folynia Budapest utcáin.” A fideszes politikus egyúttal felrója Jámbornak, hogy ezekben az esetekben csak hallgatott, vigyorgott, tetszett neki, ami történik, ám most, amikor valaki vele csinál hasonlót, amikor valaki őt fenyegeti, akkor megszeppen.

Elárulom neked, mindkét eset bűn. Igen, te nemcsak áldozata vagy az erőszaknak, hanem elkövetője is. És importőre. Mégis min csodálkozol?

– mutat rá a nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciójának vezetője.

A Szikra Mozgalom egyik tagjának a lakásán 70 000 (!) gyomorforgató pedofil képet és videót találtak. Két-három éves gyerekekről is. Sőt, kiderült, hogy a felvételek jelentős részét a közvetlen munkatársad lakásán forgatták. Igen, arról a munkatársadról van szó, akivel több tucat fotón szerepeltek együtt, és akit nemrég még egy parlamenti ülésre is behoztál, beültetted a páholyba, és nagy hangon követelted, hogy kérjek tőle bocsánatot, amiért állításod szerint ártatlanul meghurcolták. Most pedofília-ügyben lebuktak, igen, a te Szikra Mozgalmad aktivistái, és te megint csak annyit tudsz mondani, hogy »lakájmédia«, »Fidesz«, »Kocsis Máté«, és neked persze semmi közöd az egészhez

– emlékeztet Kocsis Máté, aki azt is elárulja, szerinte mit kellett volna mondania Jámbornak a pedofilügyben. Mégpedig azt, hogy erre a bűncselekményre nincs mentség, és hogy a mozgalma nem tűri el a soraiban a pedofilokat, ki fogják vizsgálni az ügyet, a következmények nem maradnak el, és a legkeményebb büntetést követelik. „De te nem ezt mondod, hanem mentegetsz egy pedofilt, és azokat az újságírókat sértegeted, akik írtak a botrányról. Meg »fideszezel«” – teszi hozzá a jobboldali politikus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában