Szigorú elvárások

2023.07.06. 17:45

Tizenöt új végrehajtót nevezett ki a Hatóság elnöke

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeletei Hatósága másfél éve látja el a végrehajtói kar és a végrehajtók felügyeletét, a pályázatok elbírálása pedig rendkívül szigorú kritérium rendszer alapján történik.

MW

Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke beszédet mond a szervezet, a Miskolci Egyetem és az Universitas Miskolcinensis Alapítvány együttmûködési megállapodásának aláírásán a Miskolci Egyetemen 2022. április 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Hatóságunk együttműködést kínál minden olyan végrehajtónak, aki a jogszerűség, szakszerűség, empátia hármas elvárásrendszernek megfelelően végzi a munkáját – jelentette ki Biró Marcell, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeletei Hatóságának (SZTFH) elnöke csütörtökön, miután a Végrehajtói Kar 15 új tagjának adta át a kinevezési dokumentumot.

A Hatóság elnöke beszédében rámutatott: az SZTFH másfél éve látja el a végrehajtói kar és a végrehajtók felügyeletét, és a mai nappal bezárólag 58 új végrehajtó lett kinevezve. Biró Marcell hangsúlyozta, hogy az eltelt időben kinevezett végrehajtók pályázatának elbírálása rendkívül szigorú kritérium rendszer alapján történt.

Az SZTFH elnöke kiemelte, a jogalkotó minőségi változást tudott elérni azzal, hogy jogi egyetem elvégzéséhez kötötte e munkakör betöltését. Emlékeztetett arra is, hogy az idei évtől megszűnt a határozatlan időre szóló kinevezés rendszere és egységesen minden megbízatás 7 évre szól.

Szólt arról is, hogy a bírósági végrehajtásról szóló törvény módosítása kötelező kétévenként teljesítendő szakmai továbbképzést vezet be a végrehajtók számára, és minden év január 31-ig éves írásbeli beszámolási kötelezettséget ír elő. Továbbá a pénzkezeléssel összefüggésben megállapított kötelezettségszegés esetén a bíróság köteles a végrehajtót pénzfizetésre kötelezni.

Az SZTFH elnöke felhívta a frissen kinevezett végrehajtók figyelmét arra, hogy a Hatóság jogszerű, szakszerű és empatikus tevékenységet vár el a végrehajtóktól, egyben zéró toleranciát hirdet a szabályszegésekkel szemben. A Hatóság elnöke hangsúlyozta, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja a hivatásrend megtisztulási folyamatát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában