Karácsony-féle vendéglátás

2023.08.14. 08:34

Gyomtenger fogadja a külföldieket Budapesten

Az ideérkezők már a repülőtérről elindulva szembesülhetnek azzal, hogy a magyar főváros sok helyen elhanyagolt állapotban van.

MW

A városba beljebb érve, az Üllői úton is gyom, eldobált csikkek, szeméthalmok

Forrás: Metropol

Számtalan színes és felejthetetlen program várja a nyár utolsó heteiben is a külföldi turistákat Budapesten, a Sziget Fesztivál, az atlétikai világbajnokság vagy az augusztus 20-i ünnepségek több ezer embert vonzanak a fővárosba, ám a Ferihegyről a város felé haladva a helyi látványosságok helyett a gyomnövények kerülnek fókuszba, mindenhol elgazosodott területeket látni – írja a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely szépérzéke kissé aggályos, a város sok helyen ugyanis egy lakatlan, elhanyagolt városrészre emlékeztet. A főpolgármester ezzel szemben nem látja problémának, hogy a gyorsforgalmi út mentén, az Üllői úton vagy épp a Margit híd környékén mindent eláraszt a gyom, méteres gaztengereit úgy becézi: méhlegelő – hívja fel a figyelmet a lap.

A Soroksári úton is végig gaztenger van az út mellett
Forrás: Metropol

A problémáról a Metropol is számos alkalommal beszámolt, a portál most egy fotópályázatot hirdet, Budapest a gyomok fővárosa címmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában