A csőd szélén

2023.08.28. 10:13

Karácsonyék őszre teljesen megbéníthatják Budapestet

Drasztikusan drágul a BKV-jegy, majd a vízdíj, jönnek az eddiginél is értelmetlenebb biciklisávok – ezekről is beszélt az Origónak Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. június 28-án

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Már most borítékolni lehet, hogy az őszi forgalom beköszöntével az autósok és a tömegközlekedés nem kötöttpályás részét használók is meg fogják látni ennek a lépésnek a negatív, káros hatásait

– mondta az Origónak adott interjúban Tóth Erik a budapesti Üllői úton létrehozott új biciklisávval kapcsolatban.

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint

Karácsony Gergely főpolgármester a 2010 előtti politikát hozza vissza: akkor elmondták, hogy nem lesz gázáremelés, majd nem sokkal később drasztikusan emelték a magyarok rezsiköltségeit

– tette hozzá.

A szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy kevesebb, mint egy évvel az önkormányzati választások előtt még nem tisztázott, hogy a 2022-ben külföldi forrásokkal jelentősen ellátott közös baloldali politikai tömb milyen formában fog együttműködni.

Hozzátette:

a főváros csődben van, de Karácsonyék a kiadásokat nem csökkentik: jelentős jutalmazásban részesülnek a Gyurcsány Ferenc által pozícióba hozott fővárosi cégek vezetői, Karácsony helyetteseinek a száma sem csökkent.

Az interjúért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában