ENSZ-közgyűlés

2023.09.21. 16:51

Novák Katalin Magyarországra hívta a világ női vezetőit

Magyarországra hívta a világ női vezetőit 2024 őszére Novák Katalin köztársasági elnök, derül ki a Facebookon közzétett bejegyzéséből.

MW

A Sándor-palota által közreadott képen Novák Katalin köztársasági elnök felszólal az ENSZ Közgyűlése 78. ülésszakának általános vitájában a világszervezet New York-i székházában

Forrás: MTI

Fotó: Sándor-palota/Sándor-palota

Az ENSZ-közgyűlésen résztvevő Novák Katalin szerint több nőre van szükség a közéletben, ez pedig „nem csak Magyarországra igaz.”  A köztársasági elnök megjegyezte, hogy 

az ENSZ-közgyűlésen a közel kétszáz delegációvezetőből mindösszesen hatan voltunk női elnökök.

Magyarország köztársasági elnöke egyeztetett a szlovén, a moldáv, a perui és a szlovák elnök asszonyokkal, akik közül Novák Katalin szólalhattam fel idén nőként először az általános vitán. 

Az ENSZ-közgyűlés elnöke külön találkozóra invitálta a női vezetőket, és azon az ENSZ rendezvényen is a nők helyzetének javítása volt a téma, ahol egyedüli női államfőként vett részt Novák Katalin Matild belga és Ránija jordán királynék, valamint Natalie Portman, ENSZ jószolgálati nagykövet társaságában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában