Bejelentette

2023.09.07. 11:29

Pártot alapított Vona Gábor (videó)

Második Reformkor néven párttá alakul a Vona Gábor volt Jobbik-elnök által létrehozott alapítvány. A politikus erről a közösségi oldalára csütörtökön feltöltött videóban beszélt.

MW

A tanúként beidézett Vona Gábor, a Jobbik volt elnöke meghallgatására érkezik a Kovács Béla európai parlamenti képviselő, volt jobbikos politikus és három társa ellen az Európai Unió intézményei elleni kémkedés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőper tárgyalására a Budapest Környéki Törvényszéken 2019. február 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Vona Gábor felidézte, hogy a 2018-as választások után jegyeztette be a Második Reformkor Alapítványt, amely az elmúlt években kulturális és közéleti tevékenységet folytatott, és most Második Reformkor - rövidítve 2RK - néven párttá alakul. 

Szerinte a 21. században lehet Magyarországon egy második reformkor, amely egy önszerveződő országot, önbecsüléssel bíró társadalmat és egyetemes magyarságot jelent.

 Közölte, nem ideológiák, hanem a reformkoriság politikai szemlélete mentén fognak politizálni. Nem akarnak foglalkozni a ma a magyar politikát jellemző törzsi viszályokkal, csak az ügyeikre akarnak koncentrálni, közben hidakat építeni és a teremtő energiákat keresni - mondta. 

Rögzítette: 

se a kormánypártokkal, se az ellenzékkel nem készülnek politikai szövetségre. 

Vona Gábor azt mondta, tudja, hogy sokan azt gondolják - és ő is egyetért azzal -, hogy "Dunát lehet rekeszteni az újabb és újabb pártokkal", de úgy érezték, hiába a sok párt, közösségüket nem képviseli egyik sem.

Novák Előd: Vonának 2016-ban kellett volna új pártot alapítania

A Mi Hazánk nem kívánja kommentálni, mi a programírással foglalkozunk, nem a többi párttal – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére Novák Előd azzal kapcsolatban, hogy Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke bejelentette, pártot alapít. A Mi Hazánk alelnöke annyit mondott, hogy Vona Gábornak 2016-ban kellett volna új pártot  alapítania, nem a Jobbikot kisiklatnia.

Vona térítette el a Jobbikot a baloldal felé, nyíltan az általa »XXI. századinak« nevezett Momentummal keresve a szövetséget. Most már komolytalan ez a sok baloldali párt, néhány hete jegyezték be Márki-Zay pártját, és Jakab Péter mozgalma is most alakult párttá– fogalmazott Novák Előd, hozzátéve, ráadásul Vonának az elmúlt évekből tán legismertebb javaslata, hogy az önkormányzatok legyenek pártmentesek, erre meg fél évvel az önkormányzati választás előtt pártot alapít. – Hiteltelen, és talán még mindig nem tudja, hogy fiú-e, vagy lány – tette hozzá Novák Előd.

Ez most komoly? – Gyöngyösi örül Vona pártalapításának

Üdvözöljük a Jobbik egykori elnökének visszatérését a közéletbe, vártuk, bíztunk benne és számítottunk is rá – közölte Gyöngyösi Márton, a Jobbik jelenlegi elnöke Vona Gábor visszatérésére - írja a Magyar Nemzet.

 A pártelnök úgy fogalmazott, a magunk részéről régóta szorgalmazzuk, hogy hasonló, jobboldali-centrista értékalapokon álló pártok, szervezetek szövetségeket kössenek a Fidesz nemzetellenes és korrupt rendszerével szemben, valamint megfelelő alternatívát mutassanak fel a baloldali pártok ellensúlyozására.

Gyöngyösi  sok erőt és kitartást kíván  Vona Gábornak ebben a küzdelemben.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában