Százmilliók bicikliutakra

2023.10.06. 08:47

A lekopott zebrák újrafestése helyett kerékpársávok kialakítására költik a pénzt Karácsonyék

A főpolgármester nem sajnálja a pénzt, ha új kerékpársávokat kell kialakítani, de azzal nem törődnek a Városházán, hogy a megkopott gyalogosátkelőket újrafessék – derül ki a Metropol cikkéből.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester (k), Kiss Ambrus (független) általános főpolgármester-helyettes (b) és Számadó Tamás főjegyző (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városházán 2023. szeptember 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

Nagyon durván lekoptak a fővárosi utak felfestései, mert mintha idén szeptemberben nem újították volna fel őket az iskolakezdésre – erről közölt fotós összeállítást a Metropol.

A lap szerint az autós terelővonalak sok helyen már nem is látszanak. A zebrákból is csak egy-két csíkmaradvány látható Budapest számos pontján, amit videós anyagukban is bemutattak. Mint írják, eközben Karácsony Gergelyék és a baloldali vezetés „locsolja” a százmilliókat a bicikliutakra. Karácsonyék az 1,7 milliós Budapesten csupán pár ezer ember megmozgató „közösségi költségvetésükre” mutogatva hivatkoznak népakaratra, miközben az autósok és a gyalogosok biztonságával nem törődnek – teszik hozzá.

A Metropol cikke szerint a főváros irányítása alatt álló Budapest Közút kevesebb új gyalogátkelőt létesít. Míg 2020-ban 48, 2021-ben pedig 54 darab zebra létesült a gyalogosok biztonságos közlekedéséért, 2022-ben már csak 38. Majd ahogy felpörgött a „bicikliút-őrület”, 2023-ban már csak 22 darab zebrával bővült a főváros ez idáig. Ezzel szemben a bicikliutakra iszonyatos pénzek mennek el. 2020-tól 2022-ig 54 millió 814 ezer forintot költöttek összesen a 3 év alatt új kerékpársávok kialakítására, majd 2023-ban minden eddiginél több, 124 millió 336 ezer forint közpénzt költött erre a közút Karácsonyék parancsára, míg „útburkolati jelek, felfestések felújítására/újrafestésére” 75 milliót. 

Karácsonyék idén ezzel majdnem kétszer annyi pénzt költöttek bicikliutakra, mint a teljes budapesti úthálózat lekopott felfestéseinek pótlására.

A lap szerint Budapesten megugrott a gyalogosgázolások száma az elmúlt időszakban. 

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

Karácsony Gergely folyton hazugságspirálba kerül

„Lassan nem telik el hét, hogy Karácsony Gergely ne bukna le azzal, hogy nem mond igazat” – hívta fel a figyelmet legújabb videóelemzésében Deák Dániel. A XXI. Század Intézet vezető elemzője emlékeztetett: Karácsonyék arról beszélnek, hogy a kormány kivérezteti Budapestet, közben a főváros számlája ismét pozitív tartományba került, a BKK és BKV vezetői pedig összesen 65 millió forintos prémiumot kaptak - írja a Magyar Nemzet

"Ha ez a kivéreztetés, akkor sokan választanák ezt önként"– fogalmazott az elemző, majd hozzátette: Karácsony Gergely régóta épített állítása nehezen hihető, még a balliberális sajtótermékek is meglepőnek tálalták a prémiumok osztásáról szóló híreket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában